Mary1905 mamayi normal şartlarda 2 yaşına kadar günde 1 sefer de olsa içmeli diye biliyorum yanlışsam bilen biri düzeltsin lütfen. Benim oğlum mama değil anne sütü alıyor ve yaklaşık 8 9 aylıktan beri sadece gündüzleri uyurken emiyor gece uykusuna geçerken bi de geceleri kalkınca emiyor. Onun dışında gündüzleri ek gıdasını alıyor sürekli. 8 9 aylıkken mesela günde 3 kere uyurdu 3 kere emerdi, uykusunun arasında uyanirsa uykuya geri döndürmek için emzirirdim bi de gece yatarken emerdi işte günde 5 6 kere emiyordu yani. Şu an 14 aylık, günde 2 uyku yaparsa 2 kere + gece uykusuna yatarken emer. Günde 1 uyku yaparsa günde 1 kere + gece uykusuna yatarken emer. Mesela benim oğlumu ek gıdaya geçtiğimiz zamandan beri gün içinde ne kadar fazla emzirirsem o kadar az ek gıda yiyor, sizde fazla mama tükettiğiniz için ek gıdasını fazla yiyor olabilir. Bizim şu an kahvaltı ile hiç aramız yok mesela 1 yaşından önce daha iyiydi ama 1 yaşından sonra kahvaltı zar zor ettiriyorum ve bunu gece beslenmesine devam ediyor olmama bağlıyorum, cocuk sabaha kadar istedikçe 2 3 kere hep emiyor sabahta tok kalkıyor normal olarak. Yani demem o ki mama ya da anne sütü ne kadar fazla tüketirrse ek gıdaya o kadar gerek duymuyor bebekler. Biraz uzattım kusura bakmayın ☺️