Gmzesvr Selamlar biz 10 günlük kız bebeğiz ve maalesef sarılık olduk ya herkes her bebek oluyor diyor ama bir türlü kendimi rahatlatamıyorum çünkü bebeğimi kaldırmasam aralıksız kaç saat yatacak bilmiyorum çok aşırı zor uyandırıyorum sık emzirmeye çalışıyorum ama bugün kayınvalidemgil falan doktorlara bakma bırak bakalım acıkınca nasıl uyanıyor dediler ama ben 2 saati geçirtip riske atmak asla istemiyorum çok gerildim arafta kaldım sarılık olan var mı
Elisaamm1612 Gmzesvr sarılığı çok yüksekse uykunyapar biz 3. Günde sarılık kanda 15 di birgün hastanede tedavi gördük banada sütün yeter mama verme dediler sarılık oldu sonra ek takviye mamada vermeue naşladım sen 2 saati geçirme uyandır ber eğer sarılığı yüksekse 5 6 saat bile uyandıramazsın beyin gelişiminide etkiliyor doktoru dinlemeni tavsiye ederim
Mercannd Gmzesvr lütfen kimseyi dinlemeyin ne olursa olsun iki saate bir mutlaka besleyin evet bu zamanlarda asla uyanmıyorlar ama bi şekilde uyandırın ya da uykusunda beslemeye çalışın biz öyle yaptığımız halde ilerleyen dönemlerde hala hafif sarılık kalmıştı doktorumuz en son ilaç verdi oylelikle tamamen geçti
Nnuuruuss Gmzesvr sevgili kayınvalideler her şeyi çok bilir. Siz dinlemeyin 2 saatte bir uyandırıp emzirin sütünüz yoksa mama da verin benim kızımın 5. Günde 22 oldu sarılığı 6-7 saat uyuyodu çocuk oo bu uykucu ya dediler ben de hiç bir şey bilmeyince 2 gğn yoğun bakımda kaldı çocuk
Slayldrm21 Gmzesvr ne kadar sık emzirirsen emzir sarılığın önüne gecemiyorsun canım benim bebek durmadigi için 1 satte emziriyorum ama gene de satılık oldu hastaneye götürdüm yüksek çıktı iki gün kuveze aldılar çok şükür dün çıkarttık hastaneden yani sarılık hafife almyn sütünü gene sık sık ver hastaneye de git ihmal etme
Gmzesvr Elisaamm1612 Çok geçmiş olsun bizim de 14 çıktı değer 2 güne bir muayene oluyoruz. Yook mümkün müü 2 saati asla geçmiyorum ama bir yandan da nasıl uyandıraxağımı bilemiyorum çok zorluyor
Gmzesvr Mercannd Çok geçmiş olsun , yok ya doktorumuzu dinliyorum 2 saati geçirmiyorum ama korkuyorum da ayrı kalıcam diye artacak diye😞
Elisaamm1612 Nnuuruuss ay kesinlikle bana 2 günlük bebek kucak istiyor ağlıyor gazı var dedi dedi çocuk açmış meğer :( kimseyi dinlemeyin kimseyi uyandır yedir devamlı
Gmzesvr Nnuuruuss Ah kuzum benim kıyamam çok haklısın kayınvalidreler her şeyi biliyor . Ten renginde değişiklik fsrk etmedin mi ? Ben ten rengini fark ettim hatta söyledim kayınavlidem saçmalama sarı falan değil diyordu
Gmzesvr Slayldrm21 Çok geçmiş olsun şuan nasıl ve nasıl ayrı kaldınız benim içim gidiyor ayrı kalırsam diye
Marshmallow1 Gmzesvr benim de bebeğim satılık olmuştu sınır 17 iken benim bebeğim 16.8i gördü doktor yatış verdi fakat ben ayrılmak istemedim bir gün daha rica ettim biraz olsun düşürmeye çalışayım dedim. Uyanmasını beklemeden saat başı emzirmeye çalıştım memede uyuyakalırsa sütümü sağdım biberonla ya da kaşıkla zorladım mama takviyesi yaptım. Dışkı ile atabiliyor bebek sarılığı ne kadar kaka yaparsa o kadar iyileşiyor demektir. O yüzden mecburen mama verdim. Ama lütfen 2 saati beklemeden sık sık emzirin emmiyorsa dediğim gibi kaşıkla verin. Bizim ertrsi gün 15lere düştü doktor böyle beslemeye devam edin 2 gün sonra kontrol edeceğiz dedi her kontrolde düşmeye başladı. Ama tamamen bitmesi 40 günü buldu uzamış sarılık olmuştu bizimki. Bir de bir çok kişi Kızlar bu duruma bilemiyorum ama bazı doktorlar hala bu yöntemi uyguluyor. 3 gün boyunca sadece günde 1 kere 1 çay kaşığı şekerli su. Bebeğin şekeri düştüğü için uyuyor ve sarılık oluyor. Biz şekerli suyu 1 çay kaşığı verdik hemen uyandı emzirdik daha hızlı düzeldi. Bazı doktorlar doğar doğmaz verdiriyor. Bir de evinizin güneş alan bölgesine bebeğinizi koyup güneş almasına izin verirseniz o da iyi geliyormuş. Yakınımın Almanya’daki doktoru söylemiş
Elisaamm1612 Nnuuruuss maaalesef bebeğim 2 aylık hala uzaktan bana diyor gazı var şunu yeme bunu içme bunu yiyosun dimi yediklerine dikkat et bi hadtalık çıkıyo yediklerinden kaynaklı diyor aman ya dinlememek lazım
Sibellklksaoglu Gmzesvr benm bebeğimde uzamış sarılık vardı 2 bucuk aylıkdan sonra tamamen geçti diyeblrm. Değerlernde hep 11 cıktı sağlık ocağındaki ebeyle doktor mama vermemi söylemişlerdi ne kadr yaparsa o kadr hızlı atarmış ama ben vermedm değeri küçük diye. Uyandıramadığım içinde 3 saatte bir besleyebiliyodum. Birde güneşe yatırılması gerekiyomuş bebek sarılık olduğunda oyle duymuştum
Woman35 Gmzesvr Her iki memeyi de ‘C’ şeklinde tutarak 15-20 dakika emzir memede uyuduğunda bebeğin yanağını, burnunu, çenesini ve memeni dürt ya da oynat çoraplarını çıkar ayak parmaklarının biraz altını gıdıkla ağlayınca hemen bırakma ağlasın uyansın ıslak mendille vücudunu sil bezini aç topuğunu sık bi de birine uzaktan uzun uzun öpücük atarız da tiz bi ses çıkar ya o sesi çıkar bebeğe çok yaklaşmadan yap ki korkmasın birden bi de üstünü kat kat giydirme sıcaktan da mayışıyor olabilir 2 saati bulmamaya çalış yarım saatte bir 1-1.5 saatte bir muhakkak emzir kimseyi dinlemeyin lütfen uyanmasını beklemeyin kan şekeri düştüğü için uyanmıyor siz uyandırmasanız sabaha kadar uyur o yüzden yarım saatte bir 1-1.5 saatte bir muhakkak emzirin 🙏🏻
Bozbey Sarılık için hurmayı kaynat canım suyunu ılısın bebeğe içir inşallah geçer şimdiden geçmiş olsun
Pateteslimanti Kafayı mı yediler acıkınca uyanır bu insanlar hiç mi çocuk büyütmedi. Sakın dinlemeyin benim bebeğimin sarılığı 1 gün sürdü ben sürekli emzirdim 2 saati beklemeyin saat başı emzirin emzirdikten sonra ardına mutlaka mama verin sütünüz de olsa verin korkmayın kan şekerinin düşmesiyle alakalı yükseliyor
newmom15 Gmzesvr 35 gunluguz hala sariligi var kan idrar aldılar çok canı yandı şükür bir sıkıntı çıkmadı. Bnmde kayinvalidem izin vermedi uyandırayım 1 aylık kontrolünde doktor kan idrar diyince çok vicdan azabı çektim Kızıma zarar verdim sandım aklım çıktı ne olursa olsun emzir . Bebegin ağzını azcık kipirdatsa bile memeyi sok ağzına şimdi öyle yapıyorum bende
Gmzesvr newmom15 Ah şu kaynanalar ya biz sanki çocuğumuz için kötüsünü isteyeceğiz 😞 halbuki onlar için en iyisini biz biliriz. Bu arada Çok geçmiş olsun şuan nasıl iyi mi acaba
Pateteslimanti newmom15 mama hiç fark etmez ben doğumdan sonra hastane hip mama verdiği için evde de hip devam ettim. Yaklaşık 1 ay kullandım sonra sütüm arttı zaten sarılık riskinde gitti sadece emzirdim çok şükür. Yani bu süreçte mamaya ön yargılı olmayın
Nurellaa_ Gmzesvr hayır lütfen kimseyi dinlemeyin zaten sarılıktan dolayı o kadar uyuyor . Uyudukça da şekeri yükselir . Bizde sarılık olduk doktor bana saat başı emzir dedi. 2 saate bir emzirme işini normal rutinde yapıyoruz . Asla o kadar uyutmayın çocuğu uyandırın . Sonra daha kötü olur Allah korusun
Gmzesvr Nurellaa_ Ya ben saat başı emzirmeye kalktığımda sen çok abartıyosun birşey olmaz o kadar tepkileri aldım hoş yinede yaptığımdan vazgeçmedim ama yinede gerlmiştim
13030Ta Gmzesvr benimde bebeğim öyleydi asla uyandırmazdıkkk emziremezdik ama sen kimseyi dinleme doktorun nediyorsa o bazı bebek aclikdan uyuyor benim bebegim inan öyleydi aglamazdi doktorumuz 3. aydan sonra o ne zaman isterse o zaman kalkar demisti oda gece için düşün yani sen düzenli emzir suan herkes çok bilmislik yapmasin
13030Ta Gmzesvr sarilikdan uyuyor benim kızımdada oldu çünkü aclik sinirina gelmiş biz anlamadkk uyuyo uyandiramiuoruz saniyordik aclik sekeri ölctu doktor zaten sonra ortaya çıktı düzenli yemesi şart suan cok küçük
Sevilayeymen Gmzesvr Canım sakin kayınvalidene bakma mutlaka emzir.Daha kırkı çıkmamış çocuk sarılık nedir bilmiyor heralde bebis zaten kendini uyandiramiyor ki yavrum.Ayrica ben ilk günler hiç 2 saati beklemiyordum canim o 1 -1 bucuk saat ilk günler hep öyleydim.Bebegimi gece özellikle kaldırıp soyuyordum topuariyla oynuyordum zor zor uyanırdı hatta pek uyanmaz uykulu halde emziriyordum sonradan 2 saatte bire düştüm Hep şifa olsun dersim.cok şükür sarılık olmadi Rabbim şifa versin bebislerimize.Yakin arkadaşımın bebegi baya uzun sürdü sariligi ama atlattı şükür sureklj emziriyordu.Sen üzülme sütüm şifa olsun kuzuma diye hep besle canim ❤
Gmzesvr Sevilayeymen Bende çözümü sadece altını açmakta buldum diğer türlü denediğim yollar bizde işe yaramadı 😬 üçüncü kontrolümüze gidicez yarın bakalım sonucumuz nasıl çıkıcak inşallah düşüyordur bende geceleri saatte nir kalkıyorum uykusuzluk bir yandan gelenler bir yandan ne kadar yorucu bir süreçmiş
MyPrincessBaby_ Gmzesvr biz olduk , cahil kaynananı dinleme , uyandır mutlaka , yoksa acıkıp uyanmıyor , 1 günde 5 saat aralıksız uyumayla sarılıktan 1 gün yattık, o yüzden topuğuna vur uyandır 1 bucuk 2 saati geçmesin
Gmzesvr MyPrincessBaby_ Ya mesela doktorla konuştuğumu anlatıyorum böyle böyle dedi diye doktorlara bakma sen diyo onun yiğeni 6 saat aralıksız uyumuş biraz sarılığı varmış geçmiş ay sürekli bu örnek deliricem
newmom15 Pateteslimanti bir arkadaşım 60 ml ye 2 ölçek girmesine rağmen 3 ölçek koyuyormus merak ettim herkes mi öyle yapıyor Sma optipro aldım ben 120 ml 4 ölçek yaziyordu 60 ml yapıp 2 ölçek koyuyorum acaba bende 1 ölçek fazla mı koysam diye dusundum