Aklıma geldikçe bebeğime de ,eşime de okurum bildiğim dualardan. Tüm nazar dualarını tam net bilmiyorum maalesef, bildiğimi okuyorum öyle 😅
Arada bakara suresi aciyorum evde ,pek Arapça okuyabilme kabiliyetim yok ,dilim çok takılıyor çünkü. Turkce meal yazılı acıyorum YouTube uzerinden hem oradan anlamını da okumuş oluyorum.
Bebeğe de arada nazar duası acıyorum.
Nazar anne babadan dahi değer, vardır ve gercektir. Dini boyutun da dışında, nazar aslında gözün enerjisidir ,benim nazarim değer maalesef.. Aslında kötü bir gözle bakmam, masallah da derim ama değiyor yani biliyorum😅
Yine de aşırı bir şekilde nazar değer, nazar değiyor gibi düşünceye kapılmamak lazım diye düşünüyorum ve öyle de yapıyorum. Duaları daha çok Allah rızası için okuyorum veya dinliyorum. Yani ay nazar hadi okuyayimdan ziyade ,içimden geldiği anlarda yapmaya çalışıyorum bana bu şekilde daha doğru geliyor 😊
Genelde okumama ve evde dua okunmasına rağmen bebegim huysuz yani çocuğumun doğası böyle, gazı var ,aksamları küme beslenme moduna gecis yapıyor, oluyor da oluyor 😂 büyükler biraz nazar olayını epiklestirmeyi seviyor maalesef.. ben kucaklarina bebisi verip ay hadi oku diyorum,nazar değmiş madem ,okuyorlar ama bizim müzikal tam gaz devam tabi🤣