Merhaba öncelikle deprem bölgesi olarak inegöl güvenli değil 2 sebebi var.
1- Bursa’da 3 ilçeden fay hattı geçiyor; Gemlik, Mustafakemalpaşa, Kestel (ki İnegöl’e çok yakın ilçedir)
2- İnegöl’ün alt yapısı sulu ve toprağı kaygan deniliyor. Bu da deprem anında dayanıklı dayanıksız çoğu binaya zarar verecek demektir. Bu konuya şöyle örnek vericem; İnegöl devlet hastanesinin alt yapısının aşırı sulu olduğundan bahsediliyor, -1 e inerken hastane merdivenlerinde titreşim ve sarsıntı hissediyorsunuz. Depremde ne hale gelir tahmin edemiyorum.
İnegöl sanayi bakımından çok gelişmiş olduğu için aşırı göç alan bir yer. Dolayısıyla etnik köken çok fazla. Küçük Türkiye diyebiliriz, her ilden insan mevcut. Hatta birçok ülkeden de. Bu da çok büyük sorunlar getiriyor Tabiki. Bir kullanıcı Alanyurt mahallesinin daha nezih olduğundan bahsetmiş. Alanyurt, Kozluca vs daha nezih evet fakat yıllar önce oranın toprak yapısı bataklıktı. Yani en kötü topraklar üzerine en nezih siteleri yaptılar ve aşırı güvensiz bir yaşam alanı oldu. Merkeze yakın ama ayrı olan küçük mahalleleri var ama yaşanılabilir mi ? Bana sorarsan inegöl asla yaşanılmaz bir yer. Kalabalık, etnik köken, barınma sorunu, pahalı olması vs. Benim yaşadığım en önemli sorun hafta sonları vakit geçirebilecek bir ortam olmaması. Biz ailemle sürekli Bursa, Mudanya, Eskişehir gezisi yapıyoruz. Aktivite konusunda aşırı kısıtlı.