enchantress Merhaba herkese. Bebeğim bugün 3 haftalık oldu. Yüzünde sivilceler, gözünde çapaklar var ayrıca dudak üstü biraz mor. Burnu ve alnındaki damarlar çok belirgin. Bütün yüzü değişik bir halde. Var mı bizim gibi olan?
mrvunal13 OzgeSyr_ enchantress bizim bebekte de var aynısı 20 günlük oğluşum. Sağ gözü çapaklanıyor doktor damla verdi ve masaj yap dedi gözyaşı tıkanıktır dedi. Yüzünde de sivilcelenme oluyor bu da normalmiş.
Zehra5050 enchantress sivilce oluyor yenidogan sivilcesi deniyor ona ama diğerlerini bilemiyorum Dr danışın derim
MeryeminAnnsi enchantress yüzü normal oluyo öyle ama göz için sıkıntı olabilir doktora gösterin derim kendi kendinize bir şey yapmadan
birkedibirdorukannesi enchantress oğlum 20 günlükken falan aynılarını yaşadık sütümle sildim ve ılık suyla sürekli ıslattım kuruladım nemli bırakmadım iki gün demeden geçti emiyorsa eğer tavsiye ederim. Geçtiğimiz haftalarda Tekrar yaşadık şuan 23 aylık oğlum,bir çeşit enfeksiyon dedi doktor damla önerdi ama öncesinde sütünle sil geçmezse damla dedi şükür 1 günde geçti
OzgeSyr_ Gözünü çaylı pamukla silebilirsniz, gözyaşı kanalı tıkalı olabilir masaj öneriyorlar, cildi zamanla geçiyor, damar belirginliği de genelde yenidoğanda oluyor minik doğduysa daha cok oluyor, tenleri hassas olunca
enchantress OzgeSyr_ çayla sildim olmadı doktor damla verdi antibiyotikli onu sıkıp ılık suyla siliyorum masaj yapıyorum azaldı ama hala devam ediyor 38+4te doğdu ama kilosu 2400dü
enchantress mrvunal13 evet bize de damla verip masaj gösterdi kayınvalidem adet olan birini gördüyse olur diyor🤷🏻♀️
enchantress Zehra5050 çapak ve sivilceleri çözdük gibi ama özellikle dudak üstü morarması biraz korkutuyor emzirmeden sonra oluyor gibi ama bilemedim
OzgeSyr_ enchantress kendi kendine geçiyor canım gözü, temiz tutmaya calıs yine sil sen hafif hafif zamanla geçecek rabbim bağışlasın benim miniğim de 38+3 te 2184 gr doğdu aynıydı :) büyüdükce yağ dokuları artıyor damar görünümü azalıyor cildi güzelleşiyor
enchantress MeryeminAnnsi doktora gösterdim antibiyotikli göz damlası verdi göz pınarına masaj gösterdi azaldı ama geçmedi henüz
enchantress OzgeSyr_ siliyorum sık sık bize damla iyi geliyor gibi 1-2 güne geçer diye umuyorum çok teşekkür ederim yalnız olmadığımı bilmek güzel bebek kilosu konusunda çünkü ultrasonla bakarak bana hep 3 kilo 3 kilo 250 gram dediler çocuğum bir çıktı 2400 yazıyor tartıda nasıl yani dedim hani dediğiniz kilo ultrason yanlış gösterebiliyor 1 kg de yanlış göstermez gibi neyse Allah’a şükürler olsun sağlıklı olduktan sonra kilosunun önemi yoktu benim için çok takılmadım hemen yanıma verdiler çünkü 🥰bakalım inşallah azalır çünkü yüzü baya kötü her şey üst üste geldi hepsi bir arada geldi çocuğuma
enchantress birkedibirdorukannesi süt çay ılık su bunları denedim ama her gün aynı miktarda çapaklandı gözleri ve baya yapışkan silmesi de zor
birkedibirdorukannesi enchantress https://mutluresim.com/image/8Rgc9 https://mutluresim.com/image/8RFL2
birkedibirdorukannesi enchantress enchantress foto attım canım böyleydi resmen göz kanallarında tıkanıklık erken doğumlarda oluyor demişti doktor masaj YouTube da bile var onu günde 10 tekrar 3 kez yapmıştık ama el hijyenine çok dikkat et ve sildiğin pamukları tek kullanımlık paketler halinde alabilirsin ben öyle yapmıştım. Yüzü için de asla sakallı birisiyle ten teması olmasın öpme kesinlikle olmasın elle yüzünü sevmek dokunmak kesinlikle demişlerdi