Meraltoprak öncelikle eğer sütüm yetmiyor diye düşünürseniz sütünüz yetmez. Her zaman sütüm var ve bebeğime yetiyor diye düşünün. Özellikle emzirirken ona bakın ve ne kadar çok sütüm var ve bebeğim sadece benim sütümle doyuyor diyin bunu inanarak isteyetek yapın. Meme emdiği zaman daha çabuk acıkır, ve sürekli emer o emdikce sütünüz çoğalır. Unutmayın ne kadar çok emersr o kadar çok sütünüz olur. sürekli emmek istemesi doymadığı anlamına da gelmiyor,belki koynunuzda vakit geçirmek istiyor sadece orada kendini güvende hissediyor olabilir. Mama içtikten sonra uyuması kan şekerini aniden yükselttiği için. Her annenin süt yapan bir yiyeceği vardır mesela ben ton balıklı salata ya da normak balık ve bol salata yediğimde inanılmaz sütüm olur taşardı. Yeşillik olarak dereotu,roka hem kahvaltıda hem akşam yemeğinde mutlaka bulundururdum. Günde 3ana 3ara öğün olarak sağlıklı beslenin günde 4lt su için ve uykunuzu alıp dinlenmeyi ihmal etmeyin. Bunları bana emzirme danışanı söylemişti. Hatta sağlık ocağındaki ebe de bebeğin gak dese emzir guk dese emzir demişti.