Cigdem28-meteKol Merhaba kızlar Bebeğim 6ay 4 günlük. 2 haftadır tadım yaptırıyorum. Havuc kabak elma muz yoğurt brokoli patates verdim başka neler verebilirim.Nasıl menüler hazırlayabilirim? Günlük ne kadar veriyosunuz ?
Hamzaninannesi1411 Cigdem28-meteKol Benim bebeğim 7 ay 4 günlük genelde meme emmek istiyor ek gıdayı reddediyor sütüm olduğu için zorlamak istemiyorum birkaçgün sonra tekrar veriyorum . Yoğurt çorbası verdim onu sevdi muz ve bebe biskuvisini severek yiyor tarhana çorbası yapıyorum dün balkabağı verdim sevmedi mesela
kayraninannesiiii Cigdem28-meteKol 5 ay 22 günlüğüz. 3 gün kuralı ile yoğurt, avakado, havuç ve balkabağı denedik. Yoğurt, avakado ikilisine bayılıyor. Üç gündür sabah kalktığında veriyorum 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı avakado. Hepsini bitiriyor. Ama havuç ve balkabağını hiç sevmedi. Havucun 3. Gününde yoğurtla birlikte verdim yedi. Yarın da kabak vermeyi düşünüyorum.. aslında zaman geçtikçe sevmeye başlıyor. Yoğurt ilk verdiğimde yemek istememişti ama şimdi alıştı seviyor.
Cigdem28-meteKol Hamzaninannesi1411 tarhana çorbası bende vermek istiyorum ama doğal olanını nasıl temin edebilirim acaba.Siz nasıl yapıyosunuz
Hamzaninannesi1411 Cigdem28-meteKol trendyoldan toplu set halinde almıştım ben organik olanından için de çorba türleri var
Emreninannesi- Avakado tadımı yaptırabilirsin,tarhana çorbası,tadımını yaptırdığın sebzelerden çorba yapabilirsin,yoğurt çorbası , bal kabağın olur ,meyveli yoğurt , bebek irmiğinden muhallebi olur 6.ayda doktor önerisiyle yumurta sarısı tadımı da yapmıştık
Cigdem28-meteKol Emreninannesi- avak Emreninannesi- dediklerinizi deneyeceğim. İlk kes süt mama harici bişeyler yiyeceği için bende emin olamadım neler verebileceğimden. Doktor günlük 1 çay bardağı kadar yesin fazlasını verme dedi.
Cigdem28-meteKol kayraninannesiiii benimkide brokoliyi sevmedi 😁 bende havuc ve patates ile karıstırıp veriyorum