Agustosbocegii Kızlar 6.ayda brokoli verdiniz mi ben bugün verdim havuç ile pure yapıp ama ondan sonra acayip şekilde ağlama krizlerine girdi . Gaz yapmış olabilir mi öyle düşünüyorum ama başına gelen var mı?
Mdngny Agustosbocegii üç gün kuraliyla verin elma armut havuç kabak gibi sebzeleri buharda haşlayın çatalla iyice ezip verin. Yoğurt mutlaka tattirin sade şekilde yedirin ev yoğurdu olsun. Daha sonra sebzeleri yoğurtla birleştirip verebilirsiniz
nazliicank Agustosbocegii ben brokoli verdim bebegıme 5 aylıkken. Köklerini değil sadece ağaç kısımlarını yapmanız gerekıyor. Ben oyle yaptım, zamanında arastırmıstım. Kökleri gaz yapıyormus. Sadece ağac olan kısımları yaparsanız gaz yapmaz
Agustosbocegii Mom098 yaptı galiba zaten ya ilk gündü bugün suan için vermiycem bir daha. Nasıl ilerliyorsunuz ek gıdada yada ilerlediniz. Neler tattirdiniz sonrası nasıl şeyler yaptınız
Mom098 Agustosbocegii ben daha başlamadım canım 5 aylık bebeğim var Ama hazırlık yapıyorum okuyorum araştırıyorum kitap falan aldım. İlk havuç kabak patates tattirip sonra yoğurt tattirmayi sonra meyve düşünüyorum kitapta her şey yazıyor bakalım. Ama brokoliyi kendim de çok severim biraz geç vereceğim sanırım alıştıktan sonra çünkü gaz olayını çok okumuştum
Agustosbocegii Mom098 Mdngny havuç kabak bal kabağı patates bunların yaptık tadimini. Daha meyve başlamadım. Muz ile başlayım diyorum. Bu tattırdıklarimlada pure yapıyım karışık olur mu acaba başka sebze ne tattirabilirim bilemedim hiç araştırıyorum kitaplarda da normal tarifler var onlardan mi devam edeyim kafam karisti iyice 🤦♀️
nazliicank Agustosbocegii muzla başladım bende. Ortasındaki siyah çekirdekli kısımları alıp yaptım. Kabızlık yaşamadık
Mdngny Agustosbocegii canım kabak patates havuçla çorba yapabilirsin mesela sonra avakado ile muzu püre yapıp verebilirsin . Yoğurda armut haşlayıp püre yapıp verebilirsin elma da aynı sekilde. Yumurtanin sarısını verebilirsin başta çeyrek ver ağır olmasin
Agustosbocegii nazliicank bende o şekilde yaptım kokunu aldım sadece çiçeklerini verdim ama yinede oldu
Mom098 Ktyfts Ben bunu aldım içinde mevsimlere göre aylara göre hangi sebze.meyve ile başlanacağı kuralından her ay verilecek çorba yiyeceklere kadar hepsi var.. baya kullanışlı 🌼
mysaa1 Agustosbocegii gaz yapar önce bi haşla canım ayrı suda o suyu dök sonra ya haşla ya da nasıl yapacaksan öyle pişir . Birde yeni başladıysan eğer daha ufak ufak şeylerle alıştır biraz 😊
mysaa1 Agustosbocegii oys kıymam 😊 büyükler içinde bu geçerli yemek yaparken önden bı tık haşla süz belkide yeni başladığın içinde ağır gelmiş olabilir 😊 bizde 2-3 haftadır öyle devam daha vermedim brokoli 🥦 🙃