Yigitinannesi11 Kizlar oğlum 6 ay 5 günlük hala donemiyor iki gün önce kontrolü vardı doktor baktı herşey normal dedi kasları iyi dedi biraz rahatladım ama 6 aylık bebek dönmesi gerekmez mi var mı sizin bi önerimiz neler yapabilirim
Kaybolan Yigitinannesi11 7 aylıkken bir iki kere döndü sekiz aylıkken yüz üstüne başladı 10. Aya gireceğiz hala emeklemiyor ama sağlığı yerinde önemli olan bu çok şükür. canları istemeyince hazır olmadıktan sonra yapmıyorlar benim oğlum öyle en azından.
Seross10 Yigitinannesi11 oğlum 4 aylıkken sırt üstünden yüz üstüne tam tur dönüyordu zamanla yüz üstünden sırt üstü de attı kendini 7 aylıkken emekledi 13 Aylık olucak ama hala yürüme yok. Vakit zaman var doktorunuz da sorun görmemiş bence sıkmayın canınızı
doyadoyaannelik Yigitinannesi11 merhaba sevgili annemiz 🌸 13 yıllık okul öncesi öğretmeniyim. Çocuk gelişim basamaklarına hakimim. Endişelenmeyin. Zamanla dönmeye başlayacaktır. Size şöyle bir önerim olarak. Yemeklerden yaklaşık 20 dk sonra karın üstü egzersiz (tummy time) devam edin. Hafif poposundan destekleyin. Kol ve bacak kasları güçlenecektir. Sırt üstü yatırarakta bedenini yavaşça sağa sola doğru çevirin. Oyuncaklara uzanmasını sağlayın. Desteksiz oturmaya başladığında dönmeleri başlayacaktır. Danışmak istediğiniz herhangi bir durum olursa seve seve yardımcı olabilirim🥰🫶
krmmom 7 ay 1 günlükken döndü. 10 dk önce hiçbir şey yokken 10 dk sonra dönmeye başladı. Zamanı gelince, bir rahatsızlığı yok ise dönecektir.
Balkelebegi doyadoyaannelik merhaba, desteksiz ne zaman oturmaları gerekir? Cevap verirseniz sevinirim 🌸
Yigitinannesi11 doyadoyaannelik çok teşekkür ederim , tummy time yaptırıyoruz ama sevmiyo hiç istemiyo hemen ağlamaya basliyo ama yine de ben sık sık yaptırmaya çalışıyorum zaten oyuncaklara uzanmalar falan başladı inşallah tez zamanda da döner
Aselzeynep61 Yigitinannesi11 benm bebeğimde 6 ay 4 günlük 1 haftadır dönmeye başladı sadece soluna dönüyor doktora sorduğumda sönme gelişimsel bişi değil dönmesede olur canı istemiyordur demiştii
Senazeynep3425 Yigitinannesi11 hep yere bırak ve yerde oyunlar oynat. Benim bebeğim yüz üstü yatmayı sevmediği için 1.5 aylıkken yüz üstünden sırt üstüne dönerdi. Şuan 4 aylık dönmeyi bıraktı. Biraz onlara kalmış bir şey. İstese yuvarlanır bence ama böyle rahattır. 😊🥰
Gamziss573838 Yigitinannesi11 Canım her bebek farklı gelişim farklı oğlum hiç sürünmedi yürüdü arkadaşımın oğlu 1 buçuk yaşında yürümüyor sürünüyor yani hepsi farklı doktor bişey yok demişse yoktur merak etme 🙏
doyadoyaannelik Balkelebegi aslında bunun net tam bir zamanı yok. 6. Ay ve sonrası diyebilirim. Benim oğlum yedinci ayında desteksiz oturmaya başladı. Bebeklerimize biraz fırsat tanımak lazım. Size kendimden bir örnek vereyim. Benim oğlum daha erken de oturabilirdi. Ek gıdaya erken başladık ve mama sandalyesinde oturuyordu. Kayınvalidemler sürekli kucaklarına aldığı için çocuk oturmayı hatta yatmayı bile reddediyordu. Sürekli kucakta olmak ve zıplatılmak istiyordu. Kendi evimize geldiğimizde bebeğimle başbaşa kalınca çok şükür eski düzenimize kavuştuk.
hunilimomm Yigitinannesi11 her bebeğin gelişimi farklı benim de kızım 6 aylık arada bir dönüyor ama ablası o aylarda emekliyordu 😂
ikicanpareannesi Benimki de 7 aylık dönmüyor 🤷🏼♀️ zamanı gelmedi herhalde diye düşünüyorum yani destekliyorum da arada bakalım ne zamana kısmet destekli oturuyor daha çünkü sağdan soldan yastık koyuyorum oturtunca
Balkelebegi doyadoyaannelik anladım benim kızımda beş buçuk aylık birazcık oturabiliyor ama hazır değil diye henüz oturtmuyorum
doyadoyaannelik Balkelebegi anam babam usulü yanlarına yastık koyarak destekleyebilirsiniz. Eline sevdiği bir oyuncak ya da kitap verdiğinizde oturma süresi daha uzun oluyor🌸