Masal05 Öeyveler cam rendeden geçirerek, ayvayı pişirerek, diğerlerini buharda haşlayıp ezerek verebilirsiniz. 3 gün tadım kuralı uygulayabilirsiniz. Her yeni gıdada ilk ilk gün 1 çk 2. gün 1 tk 3. gün 1 yk kaşığı şeklinde. Yok uğraşamam derseniz alerjik gıdaları bu şekilde verin. Sağlıklı beslenmeye odaklanın. Sebzeler, meyveler, yoğurt, yumurta sarısı gibi. Paketli gıdalardan uzak durmaya çalışın. Her ek gıda sonrası biraz su teklif edin. İlk zamanlar porsiyonları küçük tutun hazımsızlık gaz kabızlık karın ağrısı gibi sorunlarla karşılaşmamak için. Yavaş yavaş taşımlar bitince iki sebzeyi karıştırıp verebilirsiniz. 7 ay civarı kuzu kıyma eklemeye başlayabilirsiniz. Beyaz eti 7. ayın sonu 8. ayın başı gibi gıdalarına ekleyebilirsiniz. Blw ben yapmadım pek ama onu da araştırabilirsiniz. Size tavsiyem şu an 5 aylık ama 6. ay gibi pütürlüye alıştırmaya başlayın. Püre şeklinde ya da bulamaç vermeyin. Sağlık ocağına veya doktorunuza da danışın yine de. Destekli oturuyor mu mesela, yatarak yedirmeyin. Ya da pusette. Destekli de olsa oturtabiliyor olsun. Heimlich manevrasını öğrenin yine olası boğulma risklerine karşın