EcemAhsenBorte 8 buçuk aylık bebeğim gece en fazla 2 kere uyandırdı ama şimdi 5-6 kez uyanmaya başladı. Bu durumu yaşayan anneler desteğinize ihtiyacım var uyumaya zor geçiyor geceleri artık zorlanmaya başladım. Ne yapmalıyım onerileriniz var mı?
Noriye EcemAhsenBorte o donem atak ama Ben sk uyanmalara aksam uykusuna gecmeden kisa bir rutin ve uyku egitimi vererek bulduk burdaki bir arkadasin destegi sayesinde simdi gunduzleri desteksiz uykuyu saglamaya caliscm ama bu durumda bile 50 defa kalkan bebe 3 kalkiyor arada sesi gelsede kendi uyuyor eskiden memeyi almadan asks tekrar donemezdi sonra gaz derken 20 dk bile uyanir olmustu birde 8 ay atagi bizi eoey sarsti atagi bittikten sonra basladm Ben epey rahatladm
Edagg EcemAhsenBorte 8.ay uyku gerilemesi bizimkide öyleydi ve bu durum 10. Aya kadar devam ediyor gece uyanır uyumazdi bazen 2 saatte bir kalkardi bazen uyurdu nadir de olsa şuandada ataktyızz 12. Aydada uyku gerilemesi varmış birinden çıktık birine giriyoruz
Burcugnctrk ysfmommm uyku eğitimi vermelisiniz bebeğinize uyku öncelerinde bir rutin belirleyin emerek uyuyan bi bebekse uyku saatinden 1 saat önce emzirip uyku meme ilişkisini kesmelisiniz rutin dediğimde basit şeyler uyurken giydiği bi tulum varsa onu giydirip masal ojuyup perdeleri kapatıp yatağına bırakmak gibi (memede uyuyan bebekler için daha az ağlatarak uyutmak için emzik kullanabilirsiniz ama sadece uyku için yatağın içinde kullanmak daha iyi gün içinde çok ağzına vermeyin) birde uyku arkadaşı edinebilirsiniz uyku arkadaşı da sadece yatağında yatarken oynadığı bi oyuncak olmalı sonrası sizin iradeniz tekrar bir seferliğine mahsus memede uyuyursanız geri düzeniniz bozulur istikrarlı olup devam etmelisiniz gündüz uykularında odasını karartma şansınız varsa iyi olur aydınlık ortam uykuyu bölüyo bunun dışında tek dikkat edilmesi gereken şey bebeğinizin ayına uygun olarak günde kaç saat uyuması gerekiyosa ve kaç saat uyanık kalabiliyorsa buna dikkat edin gündüz en geç saat 8 de güne başlamalı ve gecede en geç 9 da gece uykusuna geçmeli bu bir aylık zorlayan bi süreç olabilir ama dediğim gibi eğer istikrarlı ve iradeli davranırsanız bebeğiniz gece uyanmadan uyuyanilir uykuyu öğretebilirsiniz birde rüya öğünü durumu var bunuda bi araştırın gece o uyanmadan emzirmek onunda saatini siz ayarlayabilirsiniz ama 7 buçuk aylık bir bebek kilosu yerindeyse ve doktor aksini söylemiyorsa emmeden sabaha kadar uyuyabilir 🤗
Yusufsmommy Rekor bende 13 aylık bebeğim en az 6-7 kez kalkar. Bu gecede yarım saatte bir, bir saatte bir kalktı 😴😴. Bu durum doğduğundan beri böyle maalesef. En iyi uyuduğu günde iki kere kalkmıştır.
Dolores Yusufsmommy bizimde aynıydı. 14 aylık olmasına 2 hafta kala gece beslenmesini kestim artık sadece 1-2 kez uyanıyor su içiyor pışpışla geri uyuyor.
Dolores Yusufsmommy bir gün karar verdim ve gitmedim ağladığı zaman. Eşim gitti her seferinde. Su teklif etti salladı pışpışladı. Maşallah uyanması azaldı şimdi 1-2 kez uyanıyor su içiyor geri uyuyor. Ben yine de gitmiyorum beni görünce memeyi çekiştiriyor. Gece meseaisini eşime sattım 😂
ysfmommm Burcugnctrk emeğiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim öncelikle malesef bebeğim kolik bi bebekti sürekli ağlıyordu hiç uyumuyordu tavandan ip gerip sancak kurduk sallanarak uyuyor malesef buna alıştı uyku arkadası aldım ama hiç oynamadı sonra beşiğine alıştıramadım tekrar gece 12 de uyuyor nerdeyse sabah 9 da kalkıyor 3 saat gibi uyanık kalma süresi var 3 kez falan uyutuyorum bazen 40 dak uyuyor bazen bi saat 9.5 kilo şuan bebeğim atak dönemiymiş şuan da çok huysuz kucak istiyor gece sabaha kadar 10 kere uyanıyor nerdeyse sürekli meme ağzında olsun istiyor emzik almadı 7 çeşit emzik aldım ama hiç emmiyor öğürüyor 😔 bilmiyorum dediğiniz Düzene keşke alıştırabilsem teşekkürler 🌸
Burcugnctrk ysfmommm zor ama imkansız değil bebeğiniz nasıl sallanmaya alıştıysa yatağınada alışıcaktır ama biz gibiler nasıl bişeylere bi anda adapte olamıyorsak bebekten beklemekte yanlış oluyo tavsiyem atak haftası boyunca bol bol ilgi gösterin atak haftası sonrası gğnde kaç kez uyuması gerekiyosa uykularını ona göre yatırın önceden nasıl uyuyosa bi süre böyle devam edin saatlere alışınca bu sefer uyku rutini belirlemenixi öneririm sonrasındada yavaş yavaş yatağa alıştırma süreci bar sallanmaya alışan bebekler için salla dur yöntemini uygulayabilirsiniz you tube da detaylı videolar var ama bi iki hafta mızmızlanıp ağlasada sonrasında alışır ve gece uyanmaları biter gündüzde sadece yatağa koyunca uyuyabilir desteksiz ( youtube da pınar sibirsky var videoları gayet açıklayıcı izleyebilirsiniz )