Gamzelim11 Merhaba, bebeğim 2 aylık olduğundan beri aktif olarak kanguru kullanıyorum. Şuan beş ay beş günlük. Bir yere giderken almayı unutmuşsam eksik hissediyorum öyle düşünün. Adana’ya,izmire,Diyarbakır’a hep kanguruyla gittik. Bebiş küçük olduğu için puset bize hamallık gibi geldi biraz. Kalın kalın giydirip çıktık valla her yere. Ayrıca algıları açılmaya başladıktan sonra kısa kısa ön destekli olarak da kullandım etrafı gezmeye bayılıyor çünkü her bebek. Babybjörn kullanıyorum ben. 3.5 kilo itibariyle yenidoğan aparatsız 11 kiloya kadar kullanılıyor. Hem size hem karşıya dönük bir şekilde kullanılıyor. Bebeğiniz erkekse ergobaby testislerin nasıl rahat edebileceğiyle alakalı çalışma yapmış en önerileni o. Yenidoğan aparatıyla kullanabilirsiniz 3 aya kadar. Size dönük ve sırtta taşınabiliyor. Ama bence ismiyle tezat çok ergonomik değil. Boroosh baby marka kanguru kullanan iki arkadaşım var inanılmaz memnunlar bebekleri ilk başta ağlamış ama sonra bayılmış ikisinin bebişi de. Yenidoğan döneminden itibaren kullanılıyor aparatsız. Ayrıca ergonomik kolay kullanılabilen bir yapısı var. Tabiki doktor daha iyi bilir ama tek başına çocuğuna bakmak zorunda olan bir anne için ekmek gibi, su gibi birşey kanguru. He bu arada sling kullananıp memnun olan tanıdıklarım var ama ben pek beceremedim o işi. Çocuk da anladı sanırım beceremediğimi hayli huzursuzlandi. Kanguru almasaydım kesin fizik tedaviye başlardım. Canım kangurum 💜
**Bu arada yazdıgınız bir kısmı gözden kaçırmışım. Ben de sezeryan doğum yaptım. Normal taşıdığımda ağrılarım oluyordu ama neredeyse tüm kangurular ağırlığı eşit dağıttığı için ağrı yapmıyor. Sevgiyle 🌸