gozzzde_poyraz Merhaba. 45 günlük bebeğim var. İlk zamanlarda tek mememi emiyordu ve yeterliydi. Şimdi sol göğsüm yumuşak ve diğeri gibi süt dolmuyor. ilk zamanlarda göğüslerim daha sert olurdu bide. Yetmediğini düşünerek 2 mememi birden veriyorum her defasında ve emmesi 40 dk falan sürüyor. Diğeri gibi süt dolmadığı için sütüm azaldı mı? Süt inerken karıncalanma oluyor bu süre içinde 2-3 kez. O zaman yutkunma sesi çok geliyor dolu dolu emiyor. Karıncalanma olmadığında süt olmuyor mu mememde ya da yutkunma sesi gelmediğinde sütüm yok demek mi mememde? Bir de dolan göğsüm boşalınca da bebeğim emerken süt gelmeye devam ediyor mu? Boş mu çekiyor acaba diyorum dolu dolu yutkunmayınca? Dolan memem bitince sinirleniyor bebeğim çekip getirmiyor yani yüzünü mememi çiziyor ellerini yumruk yapıyor. Annem de olan sütü bitirdi çekip getirmek zor geliyo ona diyor. Napıcam bilmiyorum sütüm azaldı mı yetmiyor mu çok endişeliyim 😥😥😥
gozzzde_poyraz gozzzde_poyraz fazla uzun yazmışım ama tecrübeli anneler cevaplarsa çok sevinirim 🙏🏻🙏🏻🙏🏻😥
beyzzsenturkk_ gozzzde_poyraz boş olsa bile emzirin mutlaka dolucaktır bir yerde okumuştum göğüsler ihtiyaç üstüne süt üretir siz emzirip ihtiyac sinyallerini beyine göndermezseniz üretim olmaz diye boş bile olsa emzirin insallah dolar bende de bazen biri yumusak biri sert oluyor daha cok bosa yükleniyorum eşitleniyor
Ndksdnks gozzzde_poyraz aşkım artık vicudun bebegin ne kadar süte ihtiyacı oldugu biliyo ve ona göre üretiyon sürekli de emzirdigin sürece sütün azalmaz memeler zamanla yumuşuyo baştaki gibi sert kalmıyo
newmom15 gozzzde_poyraz bnm bebeğimle 26 günlük mememle kavga ediyor ( agzindayken agliyir geriliyor ellerini salliyor) o süt olmayınca mi oluyor
gozzzde_poyraz beyzzsenturkk_ sık emzirmeye çalışıyorum ben de bunu okumuştum çünkü ama sizde olduğu gibi eşitlenmiyor yani 😥
gozzzde_poyraz Ndksdnks peki neden gelmiyor gibi sinirleniyo o zaman hani dolan sütü emip diğerini çekmek zor geldiği için mi 😥
Ndksdnks gozzzde_poyraz aynen öyle tembelik yapmaya başlamış gögüslerini makina ile boşaltıp bebeye versen bile onun emmesiyle yine süt gelir telaşlanma sen
ayuksel Benim bebeğim de öyle yapıyordu 40-45 günlükken, bir de sürekli emmek istiyordu göğüslerim boş gibiydi çok korkmuştum sonra bi yazı okudum göğüsler terbiye oluyormuş yani bebeğin emdiği kadar süt üretiyor hiç korkmana gerek yok
gozzzde_poyraz ayuksel peki bi süre sonra dolan süt bitince sinirlenip ağlaması memeyi itmesi neden olabilir o zaman 😥
Dilekcann gozzzde_poyraz Gazdan dolayı da öyle yapıyo olabilir sakinleştirip tekrar emzirmeyi deneyin öyle yaptıkça
ayuksel gozzzde_poyraz Bence o da bi atak gibi bir süre sonra geçiyor, benim oğlum da bi aralar sürekli ağlıyordu emerken geri itiyordu kendini doktora sorduğumda normal demişti biraz sabır sonra geçiyor☺️☺️
Dilekcann gozzzde_poyraz Bi ara o sıkıntıyı bende yaşadım emzirme danışmanım bana sakinleştirdikten sonra meme teklif etmemi önerdi,bende öyle denedim işe yaradı