[silindi] Kızlar hani iPhone doğal afetlerde uyarı verecekti tatbikat yapıldı bununla ilgili ama deprem anında hiçbir şey olmadı
Deletedmom_75 [silindi] Bende az once Android ocin olani gordum ama cok kisi 4 saniye once geliyor diyor hic bir anlami olmazki😪
Nurcan0 [silindi] benim telefonum Android. Öğlen olan depremde uyarı verdi. Yaklaşık 230 km uzaklıkta ilk verilere göre 6.1 şiddetinde deprem yaşanacak hissedebilirsiniz diye. Bu bildirimi okuduktan hemen sonra depremi hissettik avize sallandı beşik sallandı perdeler sallandı. Hemen sonrasında tekrar bildirim geldi. Depremi hissetmiş olmalısınız falan diye
[silindi] orkideSeverim uyarı sesi gelen oldu mu bilmiyorum ama boşuna mı bu kadar para veriliyor bu telefona
orkideSeverim [silindi] benim telefonumda iPhone ama uyarı sesi hiç duymadım bir kaç ay önce İstanbul’da hissedilen gece 4 deki depremde uyanıktım ama telefonuma uyarı gelmemişti böyle bir özellik olduğunu bilmiyordum
Eminos [silindi] deprem uyarisi icin almadik tlfnu islem verisi yavaslamadigi icin aldim ama deprem uyarisi nerden aciliyor bemde bulamadim bilemedim
[silindi] Eminos açılıyor mu bilmiyorum ama birkaç ay önce tatbikat yapıldı bazılarına uyarı sesi gitti bazılarına gitmedi. Şimdi gerçek deprem oldu ve hiçbir şekilde uyarı gelmedi
Blackcloud [silindi] O tatbikat yapıldığında andrpiddi telim ona bildirim gelmişti. Şu an ıphone kullanıyorum bende, uyarı hakkında bilgim yok.
Wolverine [silindi] tatbikat olacağı için herkese uyarı mesajı gitti iPhone ya da android farketmez. Konumunuz açıksa ve alt kısmında deprem uyarısi açıksa bildirim alınabilir, yine de bu bildirimlerin depremden önce ya da sonra olacağı kesinlik taşımaz
[silindi] Deletedmom_75 keşke 5 dk önce bildirim gelse de herkes kendini dışarı atsa. Biz hesapladık 1 dk da iniyoruz aşağı
orkideSeverim [silindi] vallaha Evleri sağlam yapsınlarda gerisi takdiri ilahi deriz ama bizi sağlama alacakları emniyet için çözüm yolu şu koca koca apartmanlar dikmeyip sağlam evler yapmaları 🫶🏻
Deletedmom_75 [silindi] keşke uff keske.evler saglam olsada bu koekuyu yasamasak resmen gecen seneki yasasigin tek katli müstakil eve gidesim geldi 😔
orkideSeverim [silindi] aynen öyle istanbulda da bekleniyor deniliyor Rabbim korusun ama burda olsa halimizi düşünemiyorum