Maden kazası olur sorumlu aranır, araba kazası olur sürücünün durumuna bakılır alkollü müydü, direksiyon başında uyudu mu ya da yaya mı arabanın önüne atladı? Yolda yürürken kafana bi şey düşer dönüp bakarsın gerçekten düştü mü yoksa biri bilerek mi attı? Başımıza her an her yerde bi felaket gelebilir. Tabii ki hepsi Allahtan. Ama böyle diye senin canına kasteden cezasını çekmeyecek mi? Şimdi bu yıkılan evleri yapanlar hakkında soruşturma başlatılmış iyi güzel de önceden alınması gereken önlemler neden alınmıyor? Neden ya neden? Sürekli kaza olan yere bile birileri ölünce ışık vs koyuyolar.
Bu arada sağlam olup yıkılabilir, hasarlı olup ayakta kalabilir. İşte tam burda yine diyorum her şey Allahtan. Ama şuna dayanamıyorum sen hasta olunca hastaneye gidiyorsan, korktuğun halde iyileşmek için ameliyat bile oluyorsan, Bu Allahtan geldi ben öyle durcam kendi kendime yaşarsam yaşarım ölürsem ölürüm demiyorsan! Deprem olduğunda neden sadece kadere bağlarsın be! Ah o kadar dolu ki içim daha çoookk dolu birazını buraya döktüm.