Bugün söyleyecek söz bulamıyorum.Çok kızgın ve üzgünüm.Aglamaktan helak oldum 3 gündür ekran karşısından ayrılmıyorum çünkü uyuyamıyorum.Oturup düşünüyorum kimler vardı diye ne için niye sonra diyorum ki hamile, bebek, çocuk ,genç ,yaşlı, yeni evli, yeni doğum yapmış ,yaşlı, engelli, doktor, öğretmen ,memur işçi… bu böyle gider hepsi gitti.Elbette Allah’tan geldik Allah’a gideceğiz ama bu kadar göz göre göre değil ki ya.Hatay bugün yok olmuş sağlam ev yok ya.Yazık değil mi o insanlara,az önce adresler veriliyor şu mahalleden ses geliyor diye bende Google haritadan o evlere bakmak istedim vallaha billaha evler dıştan bile bittiğini anlatıyor sıvası dökülmüş,su almış çok kötü durumda.Yahu hiç mi kentsel dönüşüm olmadı hiç mi yeni yururlukten depreme dayanıklı ev projesi için çalışma olmadı.Deprem bölgesi olmasına rağmen birde.Bizim burda yapılıyor kentsel dönüşüm deprem bölgesi değiliz.Bu kadar mı zor bu çalışmayı yıllar önceden başlatmak.Asla beni yanlış anlamayın siyasi bir durumu suclamiyor genel, müteahhidi, bakanı, valisi,belediyesi herkesi
Az önce bir video izledim dün gece atılmış anlık,moloz yığının altında bir bayan inliyor saçı gözüküyordu hiçbir ekip yok hiçbir kimse yok.Hadi diyelim evler için çalışma yürütülemedi niye AFAD için ekip çalışması konusunda yeterli bir durum ve malzeme yürütülemedi bizler İstanbul depreminin olacağını biliyoruz uzmanlar bas bas bağırıyor.Bunun geleceğini bilip niye çalışma AFAD konusunda arttirma ve ekipman çalışması olmadı yazık değil mi o insana inleyerek vefat etmesine.
Bugün haberde gördüm Gaziantep de bir köye gitmiş muhabir insanlar diyor ki “buraya kimse gelmedi insanlar kurtarın diye yalvardı ama bizler soba kurdugumuz için o soğukta devrilmis bir çok evde yangın çıktı ve yana yana vefat etti akrabalarım” dedi ve o muhabir çadır ve gıda için yardım istedi vali oraya gelip çadır getir bu 3. günde.Bir muhabirin demesiyle geldiler ama o insanlara yetişemediler.
Ben öteki tarafta bunların hesabını veremem susamam kimin vebali varsa onları Allah’a havale ediyorum yazık valla çok yazık benim ülkem çok büyük benim ülkemin herşeyi var benim ülkemin hiç olmazsa vicdani var yeter ki gerekli herşey gerektiği zamanda yapılsın