Zeynepuludeniz Sevgili annelerim 3 yıllık evliliği sonlandırıyoruz . Fakir kağıdı ile baro avukatına gidicem. Bebeğim 7 aylık bebeğimi karşı tarafa verirlermi ? Meme emiyor çünkü öyle bir durumun olmasını asla istemem ayrı kalamam.
Neslihanyagmur Zeynepuludeniz hakim bebeği anne den ayıramaz reşit olana kadar korkma bnde bosandim 25 günlük bebeğim vr
Monimommm Zeynepuludeniz ayirmazlar maddi imkanınız yoksa bile eşiniz size ve bebeğinize tazminat vermek ve sizin ihtiyaçlarınızi karşılamak zorunda diye biliyorum rabbim yar yardımcınız olsun özel degilse neden verdiniz bu kararı
yalcinsevda_06 Zeynepuludeniz benim teyzemde beş altı yıl önce boşandı bir kızı iki oğlu vardı kız yedi yaşında oğlanlar 13-20 yaşlarındaydı kız anneye oğlan babaya verildi bildiğim kadarıyla uzunca bir süre sana verilecek kanunen maddi durumun olmasa dahi o bebek anneye muhtaç ve sensiz yaşayabilecek durumda değil o yüzden için rahat olsun canım sana verilir kesinlikle
Zeynepuludeniz yagmuraltintas ailemin evindeyim kendi evimiz babamın üzerine ama ben şuanda çalışamıyorum yinede alırlarmı acaba
yagmuraltintas Zeynepuludeniz yok canım durumun kötü de olsa nafaka bağlanır bebeğin ihtiyaçlarına o şekilde yetebiliyırsan ne yaparlarsa yapsınlar alamazlar senden
AgentMom Zeynepuludeniz eşinle oturduğun ev babanın üzrineyse asla alamaz. Kaldıki öyle olmasa bile anne ve babanın yanında barındığını ve onların sana ve bebeğine bakacak gücü olduğunu gösterince kimse alamaz. 7 aylık bebeği bakacak gücün olmasa bile hiçbir hakim annesinden ayıramaz.
yagmuraltintas Neslihanyagmur bebek anneden ayrılmaz ama barınacak yeri ihtiyaçlarını karşılayacak maddi durumda olması gerekiyor bunlar varsa diğer taraf istediğini yapsın aşamaz
yagmuraltintas Zeynepuludeniz avukat zaten gerekli bilgiyi verecek size hiç bebeğimi alırlar diye korkmayın çalışmanıza gerek yok barınacak yeri olsun bezi mama kullanıyorsa maması kıyafeti vs bunlara yetecek güç varsa elinizde yeterli
yagmuraltintas Neslihanyagmur tebrik ediyorum sizi bu ülkenin güçlü kadınlara ihtiyacı var böyle kadınlar görünce inanın mutlu oluyorum ama baba sütten kesilme durumunda diğer taraf bakamıyorsa bunu da kanıtlayabiliyorsa karşı tarafa veriyor amcamın kızı yaşadı çünkü bunu oradan biliyorum yoksa zaten hiç bir şekilde alamazlar
yagmuraltintas Neslihanyagmur evet ama bağlanan nafaka miktarı eş asgari ücretle çalışıyorsa çok cüzi bi rakam oluyor
Neslihanyagmur yagmuraltintas ikinci evliliğim dini nikahlı oldu bebeğim ilk eşimin üstüne düştü kimlik de onu düzeltiyorum yani devlet bebeğini alma gibi bi şansı yok rahat olabilirsin
Neslihanyagmur yagmuraltintas bana 500 TL den açıldı ama hakim 700 TL bağladı eşim hiç vermedi bu zamana kadar ikinci evliliğin dini nikahlı
yagmuraltintas Neslihanyagmur 700 lira verildiğini düşünürsek bezine mi yetecek mamasına mı kıyafetine mi ayakkabısınamı sizi takdir ediyorum tek başınıza evlat büyütüyorsunuz helal olsun ama çocuğun anneye muhtaçlığı bittiği zaman eğer çocuğa maddi güç yetmiyorsa babaya veriliyor şayet kıl kanaat da olsa evladına yetirebiliyorsan o halde anneden de almak çok zor
Zeynepuludeniz Neslihanyagmur kizlar cok tesekkur ederim üzerime su serptiniz. Güçlü kalacağız inşallah
Tosbikkkk Neslihanyagmur ilk eşinizden resmi ayrıldıktan sonra hamile kalsanız bile ilk eşinizin üstüne düşmez. Çok saçma bu. Bence burda bir hata var. Bide sadece imam nikahı kıymak ne kadar saçma. Türkiye cumhuriyeti burası kadına hak tanınıyor bak şimdi resmi olmadığı için çocuk bile babasının üstüne olmuyor çocuk nafaka alamıyor bez süt parası vs. Lütfen bir daha evlenirseniz hem dini hem resmi nikah kıyın. Olan çocuğa oluyor
yagmuraltintas Zeynepuludeniz yapabilirsin canım inan ileride bebeğin büyüdüğünde evden de olsa çalışmaya başlarsın inşallah ailen de destek çıkıyormuş bak ne güzel sen bebeğinin ihtiyaçlarını karşıladığın takdirde hiç bir kuvvet ayıramaz sizi merak etme 🥰 Rabbim yardım etsin unutma biz kadınlar çok güçlüyüz
Neslihanyagmur yagmuraltintas devlet hiç bi şekilde almaz merak etme devlet kadınların yanın da çünkü
yagmuraltintas Neslihanyagmur evet ama o çocuk aç kalıyorsa üzerine giyecek giysisi yoksa soğuk evlerde yaşıyorsa o zaman tam tersi devlet kadının değil bebeğin yanında oluyor
yagmuraltintas Neslihanyagmur hatta bu anlattığım durumlarda yaşayan bebeği babada kabul etmiyor ve komşular bildiriyorsa sosyal hizmetler el atıyor ne yazık ki gerçekler bunlar