Skrszsrp Merhabalar, 2 yaş oğlumda önce diş gıcırdatmasın, sonra da ağızdan salya gelmesi (yastığı da ıslatıyordu) üzerine doktora gittik. Kan testleri ile parazit tanısı kesinleşti. Başına gelen var mı :( doktorunuz ne dedi? Nasıl tedavi verdi??
Mugerrr Skrszsrp bebeğinizin durumu ne oldu. Oğlumun kakası hafif cıvık ve kan vardı. Bir anne parazit olabilir dedi. Benim oğlumun da uyurken salyası akar. Başka ne gibi belirti oldu. Tedavisi nasıl oldu.
Skrszsrp Ayyuzlukoncuy çok geçmiş olsun. Peki benzer belirtiler var mıydı? Ya da kan tahlili istedi mi? Total IgE diye bir değer var ona baktı mı?
Ayyuzlukoncuy Skrszsrp aslında benim oğlumun kusma problemi vs vardı. Doktor oğlumun bezine bakarken kakasına baktı tuhaflık sezdi sanırım. Tahlil verdik bu çıktı. Bebeğim 8 aylık ve çok iştahsız ve kusmaları var. Bununla mı ilgili bilmiyorum. Alerji testi vermiştik Total iGe ye bakıldı. 14 gibi bi değerdi sanırım aynı şeyse eğer
Skrszsrp Ayyuzlukoncuy çok geçmiş olsun tekrar. Bizde kusma ya da iştahsızlık vs hiç yok. Bakalım ne olacak. Allah evlatlarımıza şifa versin
azra1616 Mugerrr bnm kızım da 30 aylik oldu kaç aydır diş gıcırdatma gündüz yemek yerken çıkarıyor gece kalkıp ağlayınca çıkarıyor götürdüm kakasinda parazit yok ddi ama Bn şüpheliyorum doktor madem öyle bi ilaç verdi kullandık iyi geldi sanki eskisi gibi gıcırdatmadi sonra ilaç bitti 2 hafta sonra tekrar şimdi kilo vermemiş ama almakta yok yani Bn şüphelendim ama bakalım 1 ay sonra tekrar gidicez bakalim Allah şifa versin bebeklerimize
Miniktirtillarim Mugerrr benim kizimd suan 10 aylik. Parazit var bağırsaklarında. Ortalama 50 gun once rota virusu gecirdi cok uzun sürdü daha sonra negatife döndü ama bagirsak paraziti enfeksiyon olarak kaldi gecmedi. Kakasi civik ishal gibi degil ama normalde degil, epey civik. Dis gicirdartma var, ayagimda salladigim icin ilk etapta yastikla uyuyor ve yastik full su altinda kaliyor o kadar terleme mümkün degil olamaz diyorsunuz. Arada bir kusmasi da var. Salya durumu bazen var bazen yok. azra1616 Mugerrr
Skrszsrp Mugerrr ancak okudum . Valla ben sütüne her gün Hindistan cevizi yağı kabak çekirdeği yağı ve iki günde bir de sadece bir damla kekik yağı damlattım . Birkaç ateş ishal derken be var ne yok boşalttı bağırsaktakileri . Çok şükür iyiyiz .
Mugerrr azra1616 amin inşallah 🙏 oğlumda gece salya akması var ama ağzı açık uyuyor genetik olarak üst damağı biraz önde benimde öyle ondan olduğunu düşünüyorum ama bilemedim
Dmt-01 Miniktirtillarim diş gıcırdatma parazitten mi oluyormuş.Ben her gittiğimde doktora söylüyorum dişini gıcırdatıyo diye yetişkin olsa stresten derşz ama bunun ne stresi olacak ki diyip gönderiyolar hep
Miniktirtillarim Mugerrr alerji muayne ile cok belli etmez kendini alerjisi neyeymis ? Alerji testi yaptilarmi
Miniktirtillarim Dmt-01 belirtileri arasinda varmis bu bizimkide xok siddetli sekilde yapiyor bunu hatta mevcut dislerini kiracak kadar sert yapiyor
Mugerrr Miniktirtillarim sabah ilk gittim kakasının resimlerini filan gösterdim. Yumurta beyazı deniyorduk bir de çikolata verdiğimi söyledim ama bunları daha önce de vermiştim diye belirttim bana alerji gibi geldi dedi. Gitmişken rutin vitamin baktıralım dedim sonucu beklerken bebeğim annem karnım ağrıyor dedi iki kere kanlı ishal oldu. Resmini çektim doktora gösterdim. Antibiyotik yazdı. Hastalık hakkında bir bilgi vermedi ama.