Merhaba canım anneler. Kızım 3 ay 19 günlük. Doğduğundan beri kundakla ve reflü yatağında uyuyor. Reflü yatağında ayağımda sallayıp, yatağıyla birlikte beşiğinin içine koyuyorum öyle uyuyor. Ama artık hem kundağı bırakmak istiyorum hem de kendi yatağında yatırmak istiyorum. Hepsini aynı anda yapınca muhtemelen uykularımız bir süre bozulacak biliyorum ama yavaştan kendini ayağıyla ittirerek yan durmaya başladı ve sanırım kundakta sıkılıyor. Bir iki seferdir kundaktan tek kolunu çıkardım ama bu sefer de elini bulduğu an ağzına götürüyor kendini uyandırıyor. Uyku tulumu aldım başlamak için çünkü bir türlü cesaret edemiyordum. Reflü yatağını ne zaman nasıl bıraktınız? Kundağı yaptıysanız nasıl bıraktınız. Bir de ben reflü yatağında sırt üstü yatırıyorum ama bazen instagramda falan görüyorum bebekleri yan yatırıyorlar sere serpe, eller kollar serbest, onu şimdilerde yapabilir miyim? Kusma açısından bir sorun yaşar mıyım? Yan yatırdığımda yine elleri ağzına götürüp kendini uyandırır mı? Bu konuda fikre ve cesarete ihtiyacım var güzel anneler, yoksa bana kalsa rahatlıktan çocuğu 5 yaşına kadar kundakta ve reflü yatağında yatıracağım 🤦🏻♀️ Baya uzun oldu şimdiden cevaplar için çoook teşekkür ederim ☺️