Dlrkrm Oglum 8 ay 5 gunluk oldu ama baba dede gibi kelimeler söylemiyor. Bagiriyor aaaaa ooooo diyor ama baba dede yok. Ağlarken anniii gibi bi ses çıkarıyor sadece. Sizin cocuklariniz ne zaman baba dede dedi. Doktora götürmeli miyim bunun icin?
Umutveannesi Dlrkrm o ayda baba dede gibi kelimeleri söylese de bunu bilinçli demiyorlar ki. 9 ay 21 günlük bütün gün babababababab dededededede vavavavavva diye bağırıyor ama bilinçli değil yani 😂 sizinkide zamanla yapar endişe etmeyin. Karşısında kelime tekrarı yapabilirsiniz bebekler taklit etmeyi severler
Dlrkrm Umutveannesi evet ben de oyle kelimeler söylüyorum taklit etsin diye surekli konusuyor mirildaniyor ama baba dede yok acaba bu bir sorun mu diye düşünmüştüm ama degilmis 😅
Alissinannesi Her çocuk kendine özeldir her çocuğun kendine özgü gelişimi vardır benimki yaşına girecek ancak baba dede gitti hadi ver mama gibi şeyler söylüyor
Dlrkrm Alissinannesi evet haklısınız ama ister istemez kiyas yapıyorum acaba bi sorun mu var diye düşünüyorum annelik iste
Nereleregidem Dlrkrm bence normal ya. Bazen söylüyor bazen susuyor. Benimki de 8-8. Çok babildayan bir bebek değil. İki gündür aniden ‘gel’ demeye başladı. Bugün hiç demedi mesela. Zamanla acilacaklar bence