Suzitosuzi Ahseninannesii illaki gerekli değil özel bir aşı olduğu için maddi külfeti var. Bu da zorluyor bireyleri haliyle. Eğer durumunuz varsa yaptırmanızı tavsiye ederim. Çünkü ciddi bir hastalık ve beyinde kalıcı hasar bırakan bir hastalık Allah korusun tüm bebekleri çocukları🙏🏻 Tabi önce önlem.
Deletedmom110 Ahseninannesii yaptırmayacağım. Çok az insanla temas halindeyiz. Genelde de evdeyiz. Düne kadar yoktu bu aşılar artık para dolabı olduğunu düşünüyorum. Rotayı yaptırdım ama menenjitleri yaptırmayacağım belki bir yaşından sonra tek doz olarak yaptırırım. Allah herkesin evladını korusun.
Babe Ahseninannesii Ben hem nimenrix hem bexsero yaptirdim evet biraz kulfetli ama kendimden kisip bi sekilde hallettim.Eşim kucukken menrnjit gecirmis cok sukur kalici bir hasar birakmamis ama birakabilirdi de..Tehlikeli bir hastalik.Allah butun evlatlari korusun
Arven10 Ahseninannesii bizim ülkemiz artık menenjit riski olan ülke kategorisinde o kadar göç aldık ki yaptırmamak vicdan azabı sebebi...ben nimenrix i yaptırdım tüm dozlarını şimdi bexero yu yaptırıcağız
CidemNisa Bende şurada bekliyeyim baya pahalı bir aşı böyle aşılar keşke devlet karşılasa rota virüsünü yaptırmadım çoğu araştırdım doktor tanıdıklarımız bile yaptırmadı ama menenjit insanı korkutuyor
Ahseninannesii @CidemNisa bende rotayı yaptırdım Canım doktorumuz önermişti menenjiti araştırıyordum dediğin gibi korkutucu geldi 🙁
Ahseninannesii @Suzitosuzi yaptırmayı düşünüyorum Canım biraz araştırınca ürperdim yani baya hasarları olabiliyormuş Rabbim korusun evlatlarımızı onun için bi sormak istedim
Ahseninannesii @CidemNisa amin Canım gerçekten durumu olmayan insanlar napar bilmiyorum bu aşıların özelden çıkması lazım
Babe Kivicit Her iki asida da yan etki yasamadik. Nimenrix 7.ayda yapildi 13.ayda bir daha yapilacak Bexsero 8.ayda yapildi 10 ve 20.ayda bir daha yapilacak
Damlas Ahseninannesii çok göç aldık. Devlet aşılarını yaptırmamaktan daha riskli hale geldi. Nimenrix bşladım, bexsero da sıra. O riski göze alamadım
yldrm986 Ahseninannesii menenjit aşılarını sağlık bakanlığı aşı takvimine almak için harekete geçti, pahalı olduğu için listede değil bir sağlıkçı olarak söylüyorum,ben rota da menenjit te yaptırdım,çok riskli hastalıklar..ama çok pahalı dediğiniz gibi maleseff 😟
Hcrakin Nimenrix ve bexero yaptırdım aynı anda 3 doz halinde yapılıyor.ilk dozu 4 aylık ikinciyi 7 aylıkken yaptı 3.yü 1 yaşından gün alınca yapalım dedi.Özel sağlık sigortalarının bazıları bu aşıları bedava yapıyor.Bizim maphre tamamlayıcı sigortamız var hepsini karşıladı.tavsiye ederim bir araştırın.
Suzitosuzi Deletedmom_12 biz üç doz yaptırdık iki tipi vuruluyor 3 er doz toplam 6 doz 3 aylıktan başladı vurulmaya o biraz fazla tuttu şimdi hatırlamıyorum da 300 400 arası birisi diğeri 200 300 arasıydı. Değişiyor fiyatları zamanla. Telefonla özel çocuk doktoruna da sorabilirsiniz görüşme alıyorlar