Melegimin-annesi2 2 buçuk aylık kızımın saçlarında Konak oluşmaya başladı. Nasıl geçer lütfen yardım edin.
Cemre_-53 Melegimin-annesi2 mustelanin konak şampuanı alın birde konak tarağı. duş alırken konak şampuanı sürün konak tarafı ile ters tarayin sabunlu halinde iken snra yıkayın ıslak halinde tarayın düzenli her gün olmasa bile iki günde bir yıkamaya çalışın düzelecektir
acimavi Melegimin-annesi2 ben kocakarı yöntemi uyguladım, bebeğin saç derisini acıtabiliyormuş malesef sonradan öğrendim, gerçi kızımda hiçbir huzursuzluk olmamıştı. Duştan yarım saat önce saf zeytintağı sürdüm konak olan yerlere, duş aldırdım, sonra ince dişli tarakla saçlarını hafif bastırarak ters yöne doğru taradım. İnanılmaz şekilde kalkıyor tüm kabuklar. Bir de doktoru mustelanın yenidoğan köpük şampuanını önermişti onu kullanmaya başladım Bir de konak sorunu olan bebeklerde şampuan kullanımı çok önerilmiyor. Bebeğinizi bir yıkamada şampuanla yıkıyorsanız, sonraki yıkamada saçlarına şampuan kullanmayın.
BeyzanurrK Melegimin-annesi2 banyo yaptırmadan önce zeytinyağı sürüp masaj yap banyodan 30 dk önce yap dinlensin konak geçene kadar her banyodan önce yap bunu taramana felan gerek yok banyodan sonra normal bebek fırça tarağıyla tara tersine tersine onlar zamanla dökülür
Kuzularinanasi Melegimin-annesi2 zeytinyag veya bebek yagi surun bikac saat bekletin iyice masaj yaoarak sac derisine yedirin yagi.sonra sık disli bir tarakla tarayin hepsi gelecektir kalanlar da cogu banyoda yine cikar.kalan olursa islemi tekrarlarsiniz.ozel sampuana fln gerek yok bence.benim kizimda da cok vardi 1 kez bu sekilde yaptim hepsi gecti.
Nare09 Duş aldırmadan 2 saat önce zeytin yağı sürün. Yıkadıktan sonra da yumuşak bir tarakla o bölgeyi tarayın. Birkaç seferde bir şey kalmaz inşallah.
Cimcikbasan Sebametin şampuanini kullanmıştım ve bebeğim 7 aylık hala kullanıyorum memnunum. O aylarda bebegimde de konak vardı. Çözüm olarak, bebek yağını kafasına sürdüm, ters yönde ince dişli tarafla taradım. Tertemiz oldu.
momylerce Konak genellikle alerjik bebeklerde oluyor, bebeğinizi, kusma, gaz, huzursuzluk, egzama, kuruluk, gürültülü kaka, mukuslu kaka yönünden mutlaka takip edin. Ana problemi gözden kaçırmayın benim gibi :(
Kizimcimmm1 momylerce bizim Bebek’te de biraz kusma gaz huzursuzluk cildin de egzama yakınlık kuruluk gürültülü kaka bazen sümüksü kaka oluyor neden kaynaklı ana problem nedir ne oluyor??
momylerce Kizimcimmm1 ana problem bebeğin bir veya birçok besine alerjisi olması Bizim Süt Yumurta Patates Kabak alerjimiz var ilk 5 ay anlamadık bile Konak vardı diğer belirtiler vardı dermatolog dermatolog gezdik egzemayı çözemedik sonra bir alerji doktoruna gittik ve bizi yönlendirdi. Bu kaka belirtileri yediğimiz besinlerden bebeğinize geçen proteinleri bebek sindiremediği için oluyor. Yani ağrı çekiyor bir nevi , gaz sancısı gibi