Sumbul1 çok yürümeniz gerekecek küçük arabada olur ama abisi kaç yaşında dayanabilir mi bilmeden yazıyorum. Bir de tura Avrupa’dan başladığınızı düşünerek yazıyorum, tam tersi şekilde de gezebilirsiniz.
Topkapı sarayı, ayasofya, sultan ahmet camii, yerebatan sarnıcı, kapalı çarşı, mısır çarşısı aynı günde gezilebilir dayanabilirseniz hepsi yakın birbirine. Akşama doğru da süleynaniye camii tarafına gidip orayı görebilir, haliç manzaralı bir kafede akşam yemeği yiyebilirsiniz.
İkinci gün taksim meydanı, istiklal caddesi, tünel, galata kulesi turu yapıp ordan Karaköy iskelesine gidip vapurla asyaya geçersiniz. Bu esnada köprüleri, yalıları, şimdi ne durumda bilmiyorum ama Haydarpaşa garı ve kuleliyi görürsünüz. Kız kulesine karşı bir çay için, moda iskelesinde yürüyüş yapın. Mihrimah Sultan camii, küçüksu kasrı, adile sultan sarayı, hidiv kasrı korusu görebilirsiniz.
Üçüncü gün dolmabahçe sarayı, denizcilik müzesi, Ortaköy, bebek, yıldız sarayını gezebilirsiniz.
Bir gün de Eminönü veya Kadıköy taraflarını da gezip oralardan kalkan bir boğaz turuna katılabilirsiniz. Veya bir günü adalara ayırıp oraları gezebilirsiniz.
Pierre loti tepesi, Eyüp Sultan camii ye de vakit ayırabilirseniz güzel olur.
Bu çok sıkıştırılmış bir plan tabiki hepsine daha geniş vakit ayrılabilir.