Elifmine 2 aylık kızım kabız çok ağladığı için fitil yaptım fakat yarım saattir çıkmadı fitil acaba birşey olur mu ? Bunu yaşayan var mı kendini sıkıyor çıkartmaya çalışıyor fakat çıkmadı bir türlü masaj da yaptım acaba çıkar mı ? Çıkmazsa ne yapmalıyım ?
Mrcannesi Elifmine mama içiyormu ondanmı kabız gazdan sıkıyodur kendini kabızsa bi çay kaşığı has zeytinyağ kat mamasına
bsraoyku Elifmine poposunu zeytin yağlı kulak çubuğuyla uyarın doktor uzun süre yapmayımca böyle yap demişti bende yaptım işe yaradı
Elifmine Htc4504 inşallah bağırsakların felan zarar verir diye korkuyorum açıkçası gliserin konsuk fitilin adı
Elifmine Mrcannesi hayır anne sütü ile besleniyor zeytinyağı verdim ama nafile fayda etmiyor alttan gazı çıkıyor fakat büyüğünü yapamıyor
Elifmine joyfulmom hayır kendim aldım bir kere kullandıktan sonra doktora sorayım dedim oda kullanabilirsin demişti şuan 2. Yi yaptım fakat geri çıkmadı birinciyi 3 gün önce vermiştim
Nrdnmrv Elifmine kayıdılı form çayı içiyorum benide bebeğide büyüğe çıkarıyo afedersin bide kayısı yiyebilirsin onun yerine hoşafınıda içebilirsin seni ishal yapan şeyler onuda yapar öyle düşün zeytin yağı verirken asitini alıp ver hafif tıkırdayana kadar ısıt soğut öyle ver zeytin yağı asitliymiş çünkü vücuduna sürersende aynı şekilde
Elifmine bsraoyku aslında onu yapıyorum bende fakat bugün fitil yapayım o daha çok çıkartıyor dedim pişman oldum yapmaz olaydım çıkmadı bir türlü kesinlikle fitil pişmanlık 😭😭😭
Uraz_mom_ Elifmine emziriyorsan kalk 1 çay bardağı kaynar suya 1 çay kaşığı kimyon at çökünce iç sonra emzir bol bol bizde çok işe yarıyordu
Elifmine Uraz_mom_ kimyon nane çayı rezene çayı ben hepsini bir günde içiyorum sabah birini öğlen birini akşam birimi olarak bazen gece de papatya içiyorum ama fayda etmedi yaklaşık 2 haftadır kabız bir türlü çözüme ulaşamadım zeytinyağı da denedim masaj vs hepsini yaptım nafile 😭
Gmznr2909 Elifmine çok sık verme popo kasları tembellesir ben doktor tavsiyesi ile rezene çayı veriyordum ama anne sütü almıyordu hep mama içti doktoruna danış o onaylarsa rezene ver daha iki aylık yanlış tavsiye vermek istemem
joyfulmom Elifmine fitil sürekli kullanılmaz hatta kullanımı zararlı zeytinyağı falan deneseydiniz keşke
Uraz_mom_ Elifmine sadece kimyonu demleyip iç anlattığım gibi çok hızlı etki eder ve fitili kullanma bu kadar sık sonra fitilsiz hiç yapamaz kulak pamuğuyla uyarmakta ilerde daha farklı sıkıntılar yaratıyormuş sen bol bol masaj yap tuvalete tutar pozisyonda tut bir süre yapacaktır endişelenme sen strese girdikçe bebeğinde girer
Elifmine Uraz_mom_ evet oda giriyor zaten ağlıyor sürekli oda of umarım birşey olmaz bir daha yapmamaya karar verdim zaten 😭
Elifmine Nrdnmrv oha gerçekten mi bilmiyordum 😒 bilgi için teşekkür ederim bundan sonra öyle kullanayım belli de o yüzden etki etmiyor bizimkine
Fatma3460 Elifmine fitil bende kullanmıştım ama faydasını görmedim bebeğim baya gazlıydı 🤦♀️şuan çok şükür mamasını vs degistirdik sizinde belki mamadan kaynaklı olabilir
Elifmine Fatma3460 inşallah bizimkinde geçer ya 2 hafta oldu geçmedi mama yı sadece dışarı çıkarken veriyorum uzun süre uyusun diye normalde anne sütü ile besleniyor 3 gün önce verdim mamayı siz hangisini kullanıyorsunuz belki arada vermem de kabız ediyor olabilir ben kabız değilim çünkü 💁
Elifmine Gmznr2909 doktorumun tavsiyesi ile rezene verdim bende ama çok işe yaramadı ama şöyle etkisi oldu gazı çıkarabiliyor alttan hatta bazen gazı çıkarken ufak yapıyor altına ama kakasını tam yapamıyor maalesef 😭
Nrdnmrv Elifmine yok yine etki eder ama asit cilde sürüldüğündede tahriş edebiliyomuş midesinede asitli bişey gitmesin ama kayısılı form çayı diyorum uzun süre yapmadıysa başka bişey demiyorum😂
Gmznr2909 Elifmine doktor değilim ama fitil verme mümkün oldukça doktor rezeneye müsade verdiyse her gün rezene ver ben oğlum 6 7 aylik olana kadar her gün düzenli verdim şimdi 16 aylık sadece kabız olursa veriyorum hiç fitil vermedim hemde hiç onlar her ne kadar bebekler için olsada ilac sonuçta ve fitil popo kaslarini tembellestiriyor
durukusunannesi_ Elifmine bence bebek kendini gazdan dolayı sıkıyor gazını çıkarın anne sütü alan bebek 10 hatta 14 güne kadar kaka yapmaya bilir küçücük çocuğa niye fitil veriyorsunuz yazık. Probiyotik vs kullanın bağırsakları düzene girer. Bizde kızımız 7 gündür yapmıyor diye gittik normal olduğunu söyledi doktor biogaia verdi hem gaz için işe yarıyor hem bağırsak düzenleyici şuan 2 3 güne bir yapıyor
Elifmine durukusunannesi_ gazı çıkıyor alttan üstten te kucağıma alır almaz çıkıyor gazı alttan da yapıyor hatta bazen gazını çıkartırken çok az kakası da geliyor ama tamamen yapamıyor maalesef doktor zeytinyağı önerdi sadece ilaç yazmadı fitili sordum haftada bir yarım olarak verebilirsin dedi ama ilaç yazmadı bu haftada geçemezse 3. Haftaya girecek olmadı tekrar doktora götürüp ilaç isteyeceğim