Mrv_cnl HMtesnmhll gitmeden önce banyosunu yaptırmış olun akşamdan yada, ateş düşürücü de verin ayına göre ölçek ayarlayıp. Aşısını da olsun mis gibi uyusun eve gelince dinlenir büyür:)
YARFUR HMtesnmhll kızımda oldu dün 2. Ay aşılarını ateşi 38 in üzerine çıkarsa şurup verebilirsin dedi ebe
Bilgeninannesi111 Aşıdan 45 dakika önce bir çay kâşıği calpol verin eğer emziriyorsanız 1 çay kaşığı da siz için. Süreç daha kolay ilerler
Veragillerden Üç gün banyo yapılmıyor bu aşıdan sonra. O yüzden banyosunu yaptırın. Ateş düşürücüyü ateşi çıkmadan önce vermeyin, ateşi çıkarsa verin. Ateş çıkmadan verilirse aşının etkisini azaltıyormuş hemşiremiz söylemişti. Bizde huzursuzluk yapmıştı. 🥹
Nidaglryz Bende bugün yaptırdım iki aylık aşılarını. Ateşi çıkarsa calpol ver bir çay kaşığı . Ve bacağında ki iğne yerlerine bu kapsüllerini beze sarıp koyabilirsin 5 dkya 15 ara olacak şekilde demişti hemşiremiz
MinikPandam_ HMtesnmhll ateşi çıkmadan vermeyin arada bir ölçün sadece. Biz öyle yaptık ateşi de çıkmadı çok şükür.
Caglaa94 HMtesnmhll aşıdan önce banyo yaptırmanızı öneririm çünkü sonrasında 3 gün banyo yok. Aşı biraz ağır olduğundan huzursuzluk yapabiliyor ama bu durum bebekten bebeğe değişiyor tabi. Ateş düşürücüyü öncesinde vermeyin bazı bebeklerde ateş çıkmadığı da oluyor. Aşı en fazla 38 dereceye kadar çıkarır demişti hemşiremiz ateşi çıkarsa önce doğal yöntemleri deneyin üzerini inceltin, eklem yerlerine nemli bez koyun geçmezse bşr çay kaşığı ateş düşürücü verirsiniz. Bu arada sakin olun 🌸 ateşi çıkacak mı diye beklerseniz ateşi çıkar olumlama yapın güzel düşünün güzel olsun
Alinzi benim de bebeğim 10 gün sonra aşı olacak , çok tedirginim . İnşallah güzel bir şekilde atlatırız
nazli_1909 Ben de aynı bu posttan açmıştım 2. Ay aiısı gelirken ve ebeme de sormuştum verme ilaç olursa verirsin demişti ama pişman oldum çok küçük olduğundan daha tepki vermiyor karşısında ne yaparsan yap anlamıyor. Bizim ateşimiz de oldu somradan verdim. Aşıdan sonra eve geldiğimizde çok ağladı üç yerinden yapıyorlar çok korktu bence bekki de 3-4 saat zorla kendine geldi ağlamaktan ama 14 gün önce 4.ay aşısına giderken calpol verdim bebeğim eve gelince ne ağladı ne de ateşi çıktı geldikten sonra 4 saat arayla 2 kere falan verdim rahatlatıyor o yüzden ben bundan sonra verip gideceğim size de fikir olsun 🤍
Snmazra Banyosunu yaptırın, ateşi çıkmadan vermedim ben doktor 37/5 geçerse ver dedi şükür geçmeden atlattık bakalım bizdede sıra menenjitte 😞
Seda23Yusuf HMtesnmhll ateşi olmadan bişey verme sakın vocuklarin bağışıklığı düşüyor her aşı da sorun olur vücut aşıyla savaşmali öncesinde verme ver diyene bakma sakın
Ozgzcn HMtesnmhll ben gitmeden önce calpol vermiştim huzursuzluğu oldu tabikii ama aşıdan sonra uyuyabildi en azından bugünde 4. Ay aşımız var yine aynı şekilde yapacağım
bencecokgezen Zorda kalmadığınız sürece vermeyin dedi doktorumuz. Aşının geçerliliğini yitirmesine sebep oluyormuş.