Aysun24 Merhabalar kızım 4 buçuk aylık ve ek gıda ile ilgili yardım istiyorum ne yapabilirim ne yediyebilirim boğazına takılır mı korkuyorum çünkü merak ediyorum püre derken meyveleri mi ezcez ilk bebeğim olduğu için biraz tedirgin bir anneyim Bana yardımcı olurmusunuz
Ayse-leyla Eğer doktorunuz uygun gördüyse tabi başlayabilirsiniz bizde 4 aylık başladık. Meyveleri en ince rendeden geçirerek 1 çay kaşığı veya yediği kadar başlayabilirsiniz ilk olarak elma armut gibi meyveler 3 gün kuralına göre 3 gün elma gibi sonra armut bunları denedikten sonra evde kendiniZin mayaladığı yoğurta geçebilirisiniz yine 3 gün yemezse meyvelerle karıştırabilirisiniz. Daha sonra sebze çorbasına geçebilirsiniz patates kabak bir kaşık pirinç kaynadıktan sonra çok az irmik zaten katı olacak blendırdan geçirip biraz zeytinyağı ekleyerek yedirebilirsiniz. İlk ay tadım ayı zaten. Tatması yeterli olur. Daha sonra sırası ile meyveleri genişletebilirsiniz muz avakado gibi.. sebze çorbasınıda her defasında yeni sebze ekleyerek gidebilirsiniz. Patlıcan ve kırmızı meyveler ve de turunçgil meyveler alerjik reaksiyonu fazla olduğu için ilk 1 yaşa kadar önerilmiyor. Kahvaltıya da 1 ay sonra başlayabilirsiniz çeyrek yumurta sarısı ve tuzu alınmış peynir ile bu şekilde zaten devamı gelir düzen oturur. Hiç korkmayın boğulmaz. İlk zamanlar pütürlü yemeye daha alışık olmadıkları için siz verdikçe o ağzından atacaktır ama sabırlı olum çiğneme refleksi geliştikçe herşey daha kolay olacak. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.