Beri_34 Kızlar özel menenjit aşısını yaptıranlar . Hangi aşıyı yaptırdınız menencra mı, nimenrix mi bexsero mu ? Bexsero 3 doz menencra 2 doz nimenrix tek doz şeklinde uygulanıyormuş . Hangisini yaptırsam
Asyaveannesi04 Beri_34 bizim doktorumuz takvim belirledi 3 doz bexora 2 doz nimenrix şeklinde 3 doz olduk bir nimenrix bir bexora kaldı çok şükür bence en önemli aşılardan biri kesinlikle yaptırılmalı
baykuskiz_ Beri_34 simdi ne zaman basladiginizla alakali doz sayisi biri seçilecek diye bir sey yok anlatayim size asilari. Menenjitin 2 turu var a ve b turleri. Iki turden asi yapilmali cunku farkli seylerden koruyorlar. B turunden sadece bexsero var. 0 6 ay arasi baslarsaniz 4 doz 6 ay 2 yas arasi 3 doz 2 yasindan sonra 2 doz yapilir. A turunden 3 asi var. Genelde nimenrix tercih ediliyor. 0 6 ay arasi baslarsaniz 3 doz 6 ay 1 yas arasi 2 doz Yasindan sonra tek doz yapiliyor
Beri_34 baykuskiz_ oğlum 3 aylık. Ben kızıma 9. Ayda menencra 14 aylıkken de menencra yaptırmıştım. Sımdı naısl yapmalıyım
baykuskiz_ Beri_34 onu siz bilirsiniz ne zaman baslamak isterseniz ona goeere baslarsiniz bu ailenin tercihi. Menectra hakkinda bilgim yok o yuzden onu yazmadim
Beri_34 baykuskiz_ o zaman ben kızıma sadece a grubu aşılarını yaptırmışım b grubu yaptırmamş oluyorum sizin anlattığınıza göre
Beri_34 baykuskiz_ ve bu durumda 3 b grubu 2 a grubu olursa toplam 5 doz aşı olacak. Yani maddi açıdan çok sıkıntıya sokar beni. Ama yapmak istiyorum şuan ki fiyatıyla 6 bin yapıyor düşünün birde yapana kadar 10 bini bulur Allah yardımcımız olsun gerçekten
baykuskiz_ Beri_34 isterseniz gec baslayabilirsiniz ben yasindan sonra basladim. Hatta yasindan sonra bazi doktorlar bexsero icin 2 asi yeterli diyor ama siz yine de doktorunuza sorun