Babynisa gerçekten üzüldüm ama hem kendiniz hemde bebeğiniz için güçlü olun🌸 Anlaşmalı olursa protokol hazırlanıp her iki tarafında imzalaması gerekir. Sonrasında o protokolü adliyeye götürüp kısa bir dilekçe ile boşanma davası açılır. Hakim genelde 1 hafta sonrası gibi kısa bir gün verir ve o gün ve saatte duruşma salonunda her iki tarafta hazır olmalıdır. Hakim protokolü inceler ve eksik hatalı madde yoksa iki tarafa da açıkça sorar bu protokol hükümlerini kabul ediyor musun? Diye. Her iki tarafta açık rıza beyanı ile kabul ederse, hakim protokol hükümleri uyarınca boşanmaya karar verir. Çekişmeli de ise taraflardan biri dava dilekçesi ile mahkemeye başvurur ve süreç işlemeye başlar. İddia ve ispat üzerine ilerler. Kusurlu olan ya da az kusurlu taraf, diğer tarafın talebi varsa tazminat öder. Ve dava taleplere yönelik olarak kabul ya da red olur. (Yaşadığın ilde Baro Adli yardım bürosuna git. Adli yardım talebinde bulun. Baro bir kaç evrak isteyecek onları verdiğinde şartları sağlıyorsan ücretsiz avukat görevlendirir senin için. Daha iyi olur bir vekille takip etmen)