mustafahacer Arkadaşlar 6 aylık bebeğim 6 ay 4 gün, ne dönüyor ne oturuyor ne emekliyor ne de bir bunlara belirti veriyor çok endişeliyim 😥 herkes diyor oturması,dönmesi gerekiyor ne yapmam gerekir 🥺
Miran1306 mustafahacer çocuktan çocuğa değişiyor kimseyle kıyas yapmayın lütfen benimki mesela emeklemeden yürüdü dönmeyi hiç sevmezdi yaşına girmeden yürüdü
Ayazinannesiiiiii mustafahacer oğlum 7 aylıkken emeklemeye başladı. Oturmaya da 8 aylıkken. Şu an 9 aylık ve ayağa kalkmaya çalışıyor. Yani 6 aylıkken bu saydıklarınızın bir çoğu yoktu üstelik bebeğim çok aktif bir bebek. 2 aylıkken dönmelere başladı sık sık yüz üstü yatırıyordum kafasını tutabilmesi için tabi zorlamıyordum o çok istekliydi ben de destekliyordum. 4. Aydan sonra el ve bacakları hiç durmuyordu bizi tepiyor elleriyle bir şeylere uzanıyor. Her neyse diyeceğim şu ki çocuğunuzun isteğine kulak verin. Her çocuğun gelişimi aynı değil. Mesela yeğenim tembel bir çocuktu diyebilirim dönmeye çalışmazdı sırt üstü yatar oyuncak oynardı. 5 aylıkken oturuyordu. Şu an 7 aylık hala emekleyemiyor.
menek16 mustafahacer 7 aya kadar dönmesini bekleyebilirsiniz öyle okumustum, emeklemek gelişim basamagı değildir bunu takmayın emeklemeden yürüyenler de var, oturma konusu hala destekli oturuyoruz bu da normal banyo mama oturagı aldım ben o baya işe yarıyor bence isterseniz araştırıp bi deneyin sizde 5 ay 21 günlüğüz bizde