Ozlem12 irmiği su ile pişirip içine ezilmiş muz fındık yada ceviz tozu az pekmez birazda cam rendeyle rendelenmiş elma katıyorum. Bebeğim bayıla bayıla yiyor
Yumurta kadar kıymayı kavuruyorum çok az salça üstüne haşlanmış yeşil mercimek ve et su koyuyorum kaynayınca erişte ekliyorum. Yeşil mercimek kırmızı et değerinde protein bulunduruyor
Yine haşlanmış yeşil mercimeğin suyunu süzüp blendırdan geçiriyorum. Üstüne yumurta galeta unu ve herhangi bi haşlanmış sebzeden ekliyorum. Havuç patates vs. Yoğurup köfte gibi yapıyorum. Tadı çok güzeş siz bile severek yersiniz.
Her çorbasına kıyma yada tavuk parçaları eklemeye çalışın mümkün oldukça. Hergün bir yumurta 3 4 yemek kaşığı pekmez ev yapımı yoğurt ev tarhanası ile yapılan çorba bunşar bebeğinize faydalı olacaktır. Bebekler sık sık azar azar yemeyi sever. Ağzını boş bırakmayın sofradan kalkınca bi yarım saat sonra mesela biraz yoğurdun içine ceviz yada fındık tozu. Yada eline bi parça köfte verin yesin dursun öyle. Kızım 10 ay 9 günlük 11 kilo doğduğunda 3640 kiloydu. Her bebek farklı oluyor bazıları minyon bazıları tombiş bazıları da ne yese çabuk eritiyor kilo alamıyor. Umarım faydalı olmuştur bebişinize ❤️