Gozzy0307 Bebeğim süt yumurta alerjik. Alerji doktoru sebze tadımlarına başlayabilirsiniz dedi ama korkuyorum biraz. Nasıl yapabilirim, neye dikkat etmeliyim ? Özellikle alerjik bebek anneleri yazabilirse çok sevinirim.
Ucansupurge Gozzy0307 Bizde 5te başladık. Havuc,tatlı patates,balkabagi,yer elması,pırasa,armut, elma diye gitmiştim. 3 gün kuralı ile bol gözlem yapman lazım çoklu besin alerjilerinde başka meyve ve sebzelerde alerji yapabiliyor
Balkelebegi Gozzy0307 benim bebeğimde alerjik ve 5 aylık. Yoğurt tadımı yaptık doktor kontrolünde öğürdü 2 hafta vermiycez. Bal kabağı tadımı yaptık asla yemek istemiyor 1 çay kaşığının ucuyla bile almadı. Napıcam bilmiyorum
OnderArasinAnnesi Gozzy0307 alerjik bebek annesi olarak yazıyorum mutlaka 3 gün kuralına dikkat et ve bizde Havuç kapya biber alerji yaptı baştan o yüzden kırmızı beyle sebzeyi sona bırakabilirsin Allah kolaylık versin o dönem çok ağlamıştım bebeğim busey yiyemeyecek gibi geliyordu öyle Bi duruma gelirsen de merak etme yiyecez az sabir🤗
Melisaykck Biz 6 aylığız bizde sebzeyle başladık ara ara meyve veriyorum. 3 gün kuralı ile vermelisin. Zaten sadece tadım öyle çok yemesini bekleme. Sebzeleri buharda haşlayıp çatalla ezip tattırabilirsin. Sebze olarakda kabak havuç patates bal kabağı denedim.
Melisaykck Gozzy0307 ben buharda pişirip çatalla eziyorum bazen zeytinyağı koyuyorum. Bazen çorba gibi yapıyorum
Gozzy0307 Beri_34 kaka yaparken hep huzursuzdu bağırsak sesleri gürültülü mukuslu kaka. 2 Ay 11 günlükken deri testi yaptırdık ve alerji çıktı
Gozzy0307 Balkelebegi sizin de süt alerjisi mi? Bizim alerji doktorumuz sadece sebze sonra meyve işe tadım yapın dedi
Gozzy0307 Balkelebegi olabilir bazen deri testinde çıkmayabiliyormuş, bizde de susam çıkmadı ama bence alerjisi var susama da. Patates ile başlamayı düşünüyorum ben. Bir arkadaşım balkabağının da alerjik olabileceğini söylemişti aklınızda bulunsun
Balkelebegi Gozzy0307 evet alerji yapmadı kontrollü verdim ama istemedi:( havuç patates avokado deneyeceğim sonra. Her şeyi ağzına alıp yalamak isteyen çocuk yemek gördü mü ağzını kilitliyor🙇🏻♀️