Öncelikle hayırlı olsun Allah ayaklarınızı dini üzerine sabit kılsın, aslında tesettür yakışıp yakışmamasından ziyade gerçek anlam da ayetlere uygun olmasıdır bunun için nur suresinde 31. Ayetinde açıkça belirtilmiştir;
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, başka kadınlar, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz
Ben tesettürlüyüm ve ferace giyiyorum çok da rahat içine ne giyersen giy kendimi çok korunaklı hissediyorum başörtüsünğde göğüslerimi kapatacak şekilde bağlıyorum bu şekilde tavsiye ederim sizede nasıl başlarsa o şekilde gider ve ne için kim için yaptığınızın bilincinde olmalısınız bunun içinde doğru kaynaklardan araştırıp okumalısınız💕