Seka26 Hanimlar iki günlük anneyim emziriyorum ama göğüslerim taş gibi olmaya başladı doluluk var saymaya çalışıyorum ama çok çıkmıyor ne yapmam lazım sıcak duş aldım sıcak havlu koyuyorum başka ne fayda eder
Happybir Seka26 lahanayı soğuk suda yıkayıp onları goguslerinize koyabilirsiniz önce soğuk sonrasında sıcak havlu koyduğumuzda rahatlıyorsunuz iki gün çekmiştim ben saginca süt gelmiyordu çok fazla canım yaniyordu bunları yaparak geçti sagabildim bebeğimi emzirebildim ilk zamanlar oluyor canım bebeğini her iki göğsünden emzirmeye çalış yoksa yine şişiyor
Melissm Seka26 merhaba, sicak dus alin, ardindan lahanayi yikayip buzdolabina sogumasi icin koyun. Soguyunca alin gogsunuze yaprak yaprak koyun cok hizli geciyor. Bende hastaneden ciktigimin 3.gunu oldum cok agrili ne yazik ki, ama 1-2 gune gecer
Sinem1205 Seka26 manuel göğüs pompasiyla sagmaya çalışın ilk zamanlar biraz zor geliyor ve acıyor ama cok rahatlatiyor bende ilk zamanlar oyleydim göğüslerimin acisindan gece uykudan uyanip sağım yapiyodum 10 gün sonra duzeldi suan kızım 2bucuk aylık hala ara ara sağım yapıyorum
Ndksdnks Seka26 elektrikli süt sagma makinası kulanman lazım diger türlü gic bişey fayda etmiyo bende aynıydım her iki saate bebeyi emzirp makinayla boşaltım halen biraz bekliym taş gibi olyo cok da acıyo
Seka26 Happybir duşa girdim çıktım emzirdim indi gibi oldu sonra bı baktım yine şiş davul gibi. Tmm canim yarın deniycem bunları sağol
Happybir Seka26 olur canım uykudan uyanınca daha çok acıyor yine bebeğini emzirmeye çalış agliyacak biliyorum ama yanında kim varsa yardımcı olsun sagarkende sütünü memene masaj yap meme ucu kremi sur lansinoh kullanmistim ilk süt gelmediğinden süt sağma makinesi acıtıyor
Mertbabyy Seka26 eğer mastit ise yarını beklemeyin bence Mastit te her dk önemli bence kaç kez başıma geldi antibiyotikle geçiyor benim ki
Seka26 Mertbabyy şuan lahana yok evde yarın aldırıp deniyim onu sağma işlemine devam ediyim ben en iyisi
mevlideee Bence en etkili çözüm bbeği bol bol emzirmek zaten ilk zamnlar o fa çabuk acıkır hem sana heö ona çare olur
Mertbabyy Seka26 tabi lahana olmayabilir 🙈 ben sağmayı da yarın yapayım anladım o yüzden dedim bol bol emzirin sağın sıcak suda masaj yapın çokk zor oluyor geçmiş olsun
Sinem1205 Seka26 sağ onları da dolaba at ilk 10 gün ki üretilen süt cok kıymetli ben poset poset buzluga koydum ara ara cikarip bebegime içirdim
ahsenannesi7554 Beyaz lahana çok iyi geldi bana. Bir sabah uyandım göğsümün acısından kolumu kaldıramıyorum. Üşüme titreme başladı hemen sıcak suyla duş aldım duşta masaj yaptım göğsüme. Bebeğimi sık sık emzirdim emmiyorsa sağdım. Lahanayı buzlukta beklettim sonra göğsüme sardım. Gün içinde sıcak su torbası koydum sert olan yeri elimde sürekli ovdum 2 güne geçti. Yani anlayacağınız sıcak/soğuk uygulama ve sürekli masaj geçiriyor
yamansmom14 Aynısını bende yaşadım hem de kaç gün. Önce sütünüzü göğüs uclarına sürün sonra Soğuk kompleks yapın bir bez veya havlu yardımıyla soğuk suyla yıkayıp göğüslerinize koyun 5 dk sonra ellerinizle yukardan aşağıya masaj yaparak göğsünüzü sağmaya çalışın dolu yerlere mesaj yaparak yaparsanız doluluğu sütü sağdıkça azalacaktır yukardan aşağıya iki ellerinizle sonra diğer göğüs benimkisi aynen böyle geçti gece yarısı hastaneye de gittim sonra ertesi gün hastanede gebelik okulu bölümündeki ebe bana bu şekilde yapıp bilgi verdi soğuk kompleks artık göğüsün küçülmesine yardımcı oluyormuş inşallah en kısa zamanda düzelir 🙏
Fatmanurr41 Ahh çok çektim Allah yardımcın olsun ben ihmal ettim bütün yöntemleri denedim geçer umurduyla ama geçmedi hafifledi geçti gibi oldu ama en son yatağa düştüm 41,5 ateşle acile koştum kiiiii arkadaşım uyarmıştı antibiyotik kullanmadan geçmez ihmal etme doktora git diye dinlememiştim cidden rahatsız etmeye başladıysa devamı geliyor lütfen ihmal etme doktora git. Evet sağım yapmak memeyi boşaltmak rahatlatıyor fakat çözüm değil çünkü meme be kadar aktif olursa süt üretimi o kadar çok oluyor ve tam anlamıyla sağımla boşalmıyor malesef bebeğin emmesi kadar etkili olamıyor canım zamanla geçecek ama ihmal etme çok çektim ben aynılarını yaşamamı istemem 🌸
Emily37 Seka26 her iki bebeğimde de çektim ve ikisinde de doktora gittim.antibiyotik tedavisine başladım ve hergün emzirdikten sonra göğüslerim yumuşayana kadar makinayla sağdım.bir süre sonra normale döndü şükür.birde bende mastitden dolayı kol altımda yumurta büyüklüğünde süt bezesi gibi bişiy oldu emzirme bitince ameliyat olucam bu yüzden🥺eğer süt sağmak için makine varsa emzirdikten sonra yumuşayana kadar sağ o sütü poşetle buzluğa at sonra içer bebeğin canım