Veyselaras Kizlar şuan 7 aylık hamileyim ve 21 aylık bir oğlum var versem mi vermesem mi derken dün denemeye karar verdik ve pek başarılı olduğumuz söylenemez hep çişini üzerine yaptıktan sonra çiş diyip yanıma geliyor sonra lazimliga oturuyor ki ve lazimliga asla yapmıyor bıraksam mi acaba kardeşi de olacak acaba o zaman da zorlar mı beni bu kadar kıskanıp tekrardan beze döneriz diye başlamak istememiştim ama maddiyat zorlayacak ne yapmalıyım
Premseskolar Veyselaras cok erkn gbi geldi bna ama siz bilirsiniz bmde kızmı 37 aylıktı cıkardım böle tere yagdan kıl ceker gbi oldu azıcık dha büyüsün akıllansın bnce annesi
Sherlock1180 Veyselaras benle ayni sekilde olmuşsunuz 7 aylık hamilrykrn kizim 21 aylikti denemeye çalıştık baktık yapamayacağım eğil kaldı temizle falan doğum sonrasına bıraktık doğum yaptım benim dikişsiz oldu şükürler olsun ki hemen ayaklandim bebek bir hafralikken eğitime başladık zaten bebek sürekli uyuyor o dönemde eğitim de bence uygun yol secilirse bir hafta sürüyor çok.güzel olmustu bizim zmanlamamiz tavsiye ederim
Brrnaltnts Veyselaras ilk bir ay üstüne yapması gayet normal ama sen karnından egilip kalkman zor olur gibi
Caglarass Veyselaras Kardeşi olduktan sonra daha fazla inatlaşabilir tecrübeyle sabit malesef. Ben oğlumu lazımlığa oturtamiyorum şuan, üstünü değiştirmeme dahi izin vermiyo. Küçüğün uyku, emzirme durumlarından dolayı da sürekli takip edemiyorum. Yerinizde olsam devam ettirirdim
Veyselaras Premseskolar valla yoruldum zaten bir günde eğitim 15 gün sürer yazıyor nette bir sürü yazıda galiba benim gücüm yok buna tşk ederm cvbiniz icin
Veyselaras Sherlock1180 ben sezeryan olacagim ama korkmuyorum dikislerden filan oğlumda bin şükür ki hemen ayaklandim hizmetimi kendim gördüm ama ogretememk sabır gostermek çok zor gercekten biliyorum cisi var gidiyoruz yapmıyor üstünü giydiriyorum arkamı döndüğümde çiş yapmış oluyor kalsın günde bir defa yapıyor onu çözeriz de çiş sanki gözüm de kocaman büyüyor
Sherlock1180 Veyselaras üstüne yaptığında tepki verme bir sure görmezden gel beş dakka falan zaten olduğu yerde ayaklarini açıp bekliyorlar. Rahatsiz olsun bu durumdan çocuk birdr temizlerken soyle bak annecim nasil Zorlanıyorum temizlerken cisini kakani tuvalete yaoacksin.unutma de. Anlamıyor gibi gelecek en iyi ihtimalle ⅞ kere etrafa birakacak sakinligini koru hali bu temizlenir, ama çocuğun tuvalet eğitimi psikolojik olarak burada temel mutlaka biliyorsundur suçlayıcı dil.asla kullanma. Çok sık tuvalete götür 3 gun resmen tuvalette geçti bizim yani tuvalet görmek istemiyirdum aryik. Ama dalgaya oyuna vurdum olayi en son dayanamadı yaptı tuvalete bir kere yapınca gerisi kesinlikle geliyor.
Veyselaras Brrnaltnts çok sık aralıklarla yapıyor ama o yüzden bıraktım ne zaman denerim tekrardan bilemiyorum çok zor bir süreç olacak galiba
Veyselaras Caglarass kardeşi olduktan sonra tekrar bez isterse diye korkuyorum sadece gece bezliyorum hala gündüz bir tık ilerleyebilsek gece de kaldırmaya baslicam ama sizin dediniginiz gibi çiş yaptıktan sonra çiş diye lazimliga koşuyoruz ama hiç yapmadik daha lazimliga
zeynepolurmu Veyselaras bende o aylarda denedim başarılı olamadım 33 aylıkken tekrar denedim 2 haftada alıştı zorlamayın isterseniz tekrar denersiniz
Veyselaras zeynepolurmu iki bebeis iki bez fiyatalr zaten uçuk ekonomik yönden zorlanacagiz diye öğretmek istedim bir de farkında aslında çiş yaparken pipisini tutuyor ama işte hiç lazimliga yapamadık
ilosasell Veyselaras bence 3 gün deneyin derim başlamışken. Bende 10 gün önce kızıma tuvalet eğitimi vermeye başladım 27 aylık şuanda ilk 2 gün komple üzerine yaptı anne çiş yaptım dedi yaptıktan sonra söyledi hep 3. Gün sabah bir başladık lazımlığa yapmaya öyle devam etti çok şükür kazalar oluyor tabi ama ilk 2 güne bakınca sanırım başarısız olacağız demiştim 🙈
Veyselaras ilosasell peki lazimliga oturmak istiyor mu biz inat ediyoruz biraz sonra oyunla şarkılarla oturuyor ama yapmıyoruz kalkıyor üstünü giydiriyorum bu bakıyorum kaçırmış üstüne
Uygarpinar Veyselaras bence hazır değilse zorlamayın bir süre sonra kakasını tutmaya başlıyor kabızlık başlıyor.
Veyselaras Uygarpinar kakayi daha denemedim bile akşam yapıyor kakasını pes etmiştim bezledim tekrardan sonra kakasını yaptı değiştirdik cisi lazimliga yapsa kakasını günde bir defa olunca aşarız diye düşünüyorum ama bütün gün üstüne yaptı
ilosasell Veyselaras aynen oturuyordu 10 saniye sonra kalkıyordu pantolonu giydiriyordum arkamı dönmeden pantolon ıslanmış oluyordu 😂
acimavi Veyselaras ilk günde sonuç almanız mümkün değil, ilk 3 gün en zorlu süreç, ondan sonra yavaş yavaş söylemeye başlar, eğer zorlanacaksanız hiç başlamamak en iyisi, önce siz hazır olmalısınız
Veyselaras acimavi aslında herşeyi göze aldm sabırla üstünü degistirmeye çalışıyorum anlatıyorum pepeeyi açıyorum çıkartırken sorun yok da giymek istemiyor çıplak gezcekmis en iyisi yazın ogretmek ama bu sefer de süreç çok uzun
cansukayra 2 buçuk yaşında birden bi cesaret bezi çıkardım lazım almadım klozet adaptörleri var merdivenli kesinlikle tavsiye ederim çok seviyorlar onunla başladık ilk baş tabi altına yapıyor 2-3 gün sonra anca alıştı tabi kaka bi tık daha zor oluyor toplam 1 haftada çözdük tuvalet işini gece kesinlikle bez takmayın ben öyle yaptım öncesinde bezi tasardı gece tıvalete başlayınca hiç yapmadı geceleri
Veyselaras cansukayra ama sabah kalktiginda çok dolu oluyor bezsiz yatirsam gündüz kadar üst değiştiririm sanırım ilk başladığınızda kaç saat arayla çişini yapıyordu bizimki yarimsaat arayla çiş yapar oldu ve sürekli eli pipisinde geziyor
Veyselaras ilosasell bende üç gün deneyeyim olmadı pek başarılı olacağımızı düşünmüyorum ama hayırlısı diyeyim