mlssvtnsvr Kızlar 14 aylık kızım var, koltuk kenarlarından tutunup gidiyor yürüme arkadaşına tutunup gidiyor ama tek başına yürümüyor artık çok fazla kafaya takmaya başladım neden yürümüyor diye, ne yapabilirim, nasıl cesaret verebilirim ??
kitapkurdubebeninanasi mlssvtnsvr önce siz bi sakin olun 19. Aya kadar normal diyor doktorlar siz baskı yaptıkça korkutursunuz bebeğinizi baskı değil destek vermelisiniz. Kendini hazır hissettiğinde zaten yürüyecektir benim oğlum 16 aylıkken yürüdü mesela bir yürüdü pir yürüdü hiç sendelemedi düşmedi
Asl90 mlssvtnsvr merak etmeyin daha zamanı var birden yapıyorlar zaten. Benim oğlumda 12. Ayında tutunup kalkıyor sıralıyordu ama cesaret bulup desteksiz yürümese 15. Ayın sonuna doğru olmuştu zaten bi kez yapınca gerisi gelecek siz zorlamayın ama kendi hazır olduğunda yapacak bi çok şeyi yapıyormuş zaten şu an az kalmış merak etmeyin tahminim 15 ay civarı yürümüş olur. Çevremde 20. Ayında yürüyen bebekte var hiç kafanıza takmayın
mlssvtnsvr kitapkurdubebeninanasi inşallah bende dört gözle bekliyorum ama hiç adım atma isteği yok ister istemez endişeleniyorum bir de benim kızım emeklemiyor bildiğiniz sürünüyor artık sürünmektense yürümeye geçmesini istiyorum
kitapkurdubebeninanasi mlssvtnsvr doğrudur biz anneler hep hemen olsun istiyoruz ama her şeyin bir zamanı var siz onun ellerinden tutup dışarıda gezdirin teşvik edin yürüyecektir
mlssvtnsvr Asl90 dört gözle bekliyorum, yürümeye başlasın da rahat rahat parka çıkalım istiyorum, oyun gruplarına katılalım istiyorum bir yere gittiğimiz de rahatla bırakamıyorum temiz mi pis mi yerler diye çünkü emeklemiyor bildiğiniz sürünüyor çoğunlukla evdeyiz bu yüzden🤷🏼♀️
Roza28 Benim kızım o aylarda yürüdü. Yeminle zerre çabası yoktu. Bir baktık sabah yürüyor. Acele etmeyin. Kuzenim ve eşim çocukları erken yürüsün diye hep elinden tuttular, çocuk daha geç yürüdü
Aysegul24 mlssvtnsvr karşınıza alıp ellerini bırakın tutunacak yeri olmasın şakayla güldürürek yürütmeye çalışın gel gel yapın oğlumda çok güzel yürüyor hatt öyle hızlı yürüyor ki düşüyor heycandan ben böyle yaparak biraz cesaretlendirdim. Bir gün kendi başına yürüdü sonra dengesini kaybetti düştü şuanda daha sık yapmaya cesaretlendirmeye başladım inşallah yürürler. ❤️
mlssvtnsvr Aysegul24 gün içerisinde kaç defa geçtiğimiz belli değil ama istemiyor bizi, yürüme arkadaşına tutunarak gidiyor koltuklardan sandalyelerden ama bize gelmek istemiyor o şekilde 🤷🏼♀️ hatta koltuklara çıkmaya bile başladı ama kendi kendine yürümek yok 🫢 inşallah en kısa zamanda 💐