Merhaba, bebeğim 4 aylık. Her anne gibi bende elimden geldiğince iyi baktım hep iletişim kurdum gözünün içine baktım konuştum koynumda uyumak istediğinde uyuttum zaten emziriyorum sürekli ten temasındayız hiç ağlatmamaya çalıştım. Sadece 1 kere doktorun aklına uyup odada bıraktım, bırak biraz ağlasın yoksa hep seni ister kendi kendine duramaz sana bağımlı olur demişti bende bıraktım 3-5dk kendi kendine ağladı kapıda bekledim ama dayanamayınca aldım hemen sakinleştirdim o zaman 1 aylıktı bi dahada o aklı veren doktora gitmedim ve bebeğimi hiç ağlatmadım.
Ama iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum şuan bensiz 5 dakika bile durmuyo. Ana kucağına koyuyorum oyuncakları diziyorum çığlık atmaya başlıyo, oyun halısına sırt üstü ya da yüz üstü koyuyorum ağlıyo durmuyo, yatağına koyuyorum müzikli dönencesini açıyorum gene durmuyo hatta bi gün afedersiniz çişimi yapmak için çizgi film açtım ona bile bakmadı. Keyfi yerindeyse anca 5 dakika duruyo ben yanındaysam oyuncaklarıyla oynuyo.
Burda görüyorum kendi kendine 20-25dk oyalanan bebekler var. Acaba ben bi yerde yanlış mı yaptım bu güvenli bağlanma dedikleri konuda bi eksikliğim mi oldu neden böyle oldu üzülüyorum herşeyi geçtim bana bağımlı olmasını istemem özgür özgüvenli sosyal bi çocuk olsun isterim. Bunun için ne yapabilirim fikrinize ihtiyacım var 😢 tavsiye edebileceğiniz çocuk yetiştirmeyle ilgili kitap video vs. De olabilir kendimi bi yerde hata yapmış gibi eksik hissediyorum