BalkizimBaloglum2 Yogurup dolaba koyan varmi nasil oluyor Gunduzleri vaktim olmuyor yoguracak aksamdan yapip sabah pisirsem diyorum ama olurmuki
Mucem BalkizimBaloglum2 o kısmını bilmiyorum ama akşamdan yoğurup pişirip buzluğa atıyorum hangi sabah istersem akşamdan buzluktan çıkarıp dolabın normal gözüne alıyorum. Sabah uyanınca da hemen tabağa çıkarıyorum. Ben kahvaltı hazırlayana kadar oda sıcaklığında yumuşacık tazecik poğaçalar oluyo.
ozlemmm BalkizimBaloglum2 Geçen annemle mayalı açma hamuru yoğurduk sabaha kadar iyice mayalanır dedik. Sabah bir pişirdik ki taş gibi olmuş. Ben bu işlerden pek anlamam ama poğaçada da aynısı olabilir
Sarelin BalkizimBaloglum2 oluyor ben yapıyorum. Yoğurup üstünü kapatın buzdolabının altına koyun sabaha kadar mayalanır yavaş yavaş. Ama sabah direk çıkarıp pişirmeyin. Önce dolaptan çıkarın oda sıcaklığına gelsin sonra pişirin. Çok güzel olur ben hep öyle yaparım.
BalkizimBaloglum2 Mucem ozlemmm teşekkür ederim kizlar pişi hamuru yoguruluyorya Akşamdan o mantıkla olurmu acaba dedim