Melihaslan5144 Kızlar 45 günlük bebeğim var mama içiyor anne sütü almıyor. Ve mama yüzünden 1 haftadır zorla kakasını yapıyor hiç bir damla falan kullanmıyoruz ama iki gündür karnı gur gur ötüyor sürekli alttan gaz çıkarıyor ağlıyor bi hem alttan gazı var hem kakasını yapamıyor uyumuyor iki gündür ağlayarak uyanıyor burda yorumlara bakarak rezene çayını sıcak su torbasını gördüm onları nasıl kullanmam gerektiğini bilmiyorum doktorum çok ilaç damladan yana değil vermiyoe tavsiyesi olan
mimom_1 Melihaslan5144 vitamin olarak ocean d kullanın özele giriyor içeriğinde zeytinyağ bulunduğu için rahatlatıyor bende yaşadım aynı durumu , haftada 1-2 kerede mamasına zeytin yağ koydum 1 çay kaşığı yumuşatıyor hala gelmiyorsa qlserin kansuk fitil yarım birkere verip mamasına bi kaç kere zeytinyağlı içirin üstüne içi boşalıyor rahatlıyo çözümüm buydu
Melegimekavustum Melihaslan5144 canım bebeğini yıkarken kullandığın kova veya temiz bir kovan varsa yine bebeğini yıkadıpın sıcaklıkta su ile doldur başı dışarıda kalacak şekilde içine koy ellerinle de güzelce tut yani kaka yapar gibi tutman lazım biraz suda rahatlasın gevşesin bu şekilde yapar diye düşünüyorum. İnstagram da bir ebenin sayfasında görmüştüm ebetülinbulur diye takip etmiyorsan bakarsın faydalı bilgiler veriyor. Kızım mama kullanmadı hiç ama genelde burda mama değiştir diyorlar böyle durumda onu araştır istersen. Baktın olmuyor popo uyarma var kulak çöpü ve zeytinyağı ile onu da araştır ama çok yapma alışır diyorlar. İnşallah rahatlar güzelce uyur. Bir de sıcak tut gerekirse müslin örtüelrini ütüyle ısıt ılık olacak şekilde sar soğudukça dene en azından rahatlar diye düşünüyorum. O aylarda herşeyi deniyor insan rahatlasın diye. YouTubedan kaka masajları falan izliyordum ben onlara da bakarsın.
yemedimamadoydum Melihaslan5144 mamadan da olabilir kabiz ve gaz canım. Biz sma optipro kullaniyorduk çocuğum keçi boku gibi yapiyodu afedersin. Bebelac golda geçtik öyle rahatladı
Akcamm Yenidogan bebeklerin 10 güne kadar kaka yapmaması normal biz 4 ay boyleydik poposuna serce parmağımla zeytin yağı sürmemi önermişti kaka çıkışı kolaylaştır diye doktor heo yüz üstü yatırıp sırtına masaj yapabilirsin ne zaman ki karninda gozlle görülür bir yumru var ozaman doktora goturuyosun fitil veriyolar gliserin kansuk ama oda surekli kullanimda bagirsak tembelliği yapiyo ben 4 ayda 1 kere kullandim mamasina zeytinyagi damlat 2 3 damla ve internetten araştır i love you masajjni bebeklerde nasıl uyguladigini oda çok işe yariyo bagirsaklari harekete geciriyosun ve kakayi cikisa dogru itiyosun bebisin karninda soldan ı harfi ciziyosun sol yukaridan sağ asagiys dogru yukaridan asagoya dogru sonra u sağ yukaridan sol yukariya dogru YouTube da izle burdan anlamazsan ve daire ciz sağdan sola soldan sağa ama bitisi hep asagiya dogru kakayi iter gibi olsun sabır kuzum geciyo bu gunler
Akcamm Melihaslan5144 sıcak su torbasi sakın kullanma kiraz cekisdegi kemeri al ıllıkken koy rezenede bebegi bayiltmak için kullaniliyor adla onermiyor doktorlar sarhoş olup bayiliyolar
menek16 Melihaslan5144 mamasına biraz zeytinyagı ekleyin mamasını da değiştirebilirsiniz yaramıyor olabilir bizim de öyleydi mama değiştirerek deneme yanılmayla bulabildik her bebege her mama aynı etkiyi etmez yaramaz malesef
izmirlim35 Melihaslan5144 rezeneyi birçok uzman önermiyor, kabızlık için mama değişikliği yapabilirsiniz, probiyotik damla kullanabilirsiniz biz 4. aya kadar biogaia kullanmistik, uzun süren kabızlık durumunda mamasina çok az zeytinyağı koyabilirsiniz.