079aslankuzusu Senem_sygl01 benimkide 6 ay 10 günlük öğlen sebze haslıcam onu yedircem aksamda yogurt vallha bende sastım kaldım sürekli yazıyorum bi allahın kuluda elinde varsa listesini paylasmıyo
Olimbonii Senem_sygl01 yogurt yiyosa yoğurt corbasi yapabilirsiniz yiyebilir. Benim bebegim 4 aylik erken basladik ek gıdaya sadece mama ile besleniyor yoğurt corbasi yiyor pirinc unlu sebze corbasi yapiyorum meyve puresi yapiyorum irmikli meyveli pureleri yapiyorum
berkinannesi_ Senem_sygl01 6 ay 2 günlüğüz sabahları yumurta sarısı avokado muz labne veriyorum öğlen çorba yapıyorum yoğurtla veriyorum
Tosbik_13 Senem_sygl01 al bendende okadar yani en kolay kabak yiyor birde kaşıkla verdigimde pü diye tukuruk cikarip yemiyo biberonla verince iciyo daha emme refleksinden cikamadi genelde pure yapip veriyorum ayni seyler havuc patates brokoli kabak yogurt 6 aylik baska ne verilir bilmiyorum vakiyorum. Hep bunlar yaziyo birde elma armut veriyorum avakado da deniyecem bakalim
Senem_sygl01 079aslankuzusu bizde hep sebze yiyor meyve veriyorum çorba falan yapıyormusunuz yada yumurta verdiniz mi
tgcycl19 079aslankuzusu merhaba benim oğlum 7 aylık bugun söyle verdim Sabah kahvaltı: haslanmis yumurta + avakado+ labne Öğlen tarhana çorbası+ yoğurt Ara: armut Aksam: patates havuç haşlama+ yoğurt vericem
Sevensevilen Senem_sygl01 079aslankuzusu Yusufhamza71 Hastalanmayan çocuk sayfasındaki corbalardan yapın mutlaka
079aslankuzusu Senem_sygl01 yumrta verdim sabahları ama işte bi menum yok corbada bugun yapıcam bende sastım kaldım
Yusufhamza71 Olimbonii canım ben senı hatırladm benım oglumda 4.5 aylık dun doktor 5. Ayda 2 öğün olarak başlayabılısın dedı neler verıyorsun sende bna fıkır olsun
Kbrayrtts Olimbonii merhaba canım acaba kilo alımı az yada çokmuydu 4. Ayda başladınız benımde bebeğim mama kullanıyor ne zaman ek gıdaya gecicez diye merak ediyorum şubat başı 4. Ay kontrolümüz var oyuzden soruyorum kusura bakma :)
Olimbonii Senem_sygl01 normal yapiyorum pirinci hasliyorum yoğurda cok az un yada unu tercih etmezseniz pirinç unu koyuyorsunuz haslanan pirinc suyundan ekleyip tencereye döküyorum ustune cok az tereyag ve nane koyuyorum ve blenderla bizzlatiyorum yiyor 🤗
Olimbonii Yusufhamza71 ben basta biraz meyve sebze direk vermeye korktugum icin once kasik mamasindan başladım hero baby +4 iyi geceler mamasi aldim sonra ilk olaram sebze hasladim patates havuç kabak tattirdim cok az baktim alerjik bisey yok pirinç unuyla beraber sebze corbasi yaptim yedi sonra meyveye geçtik kavanoz mamasi aldim meyve puresi olarak ilk once cok az verip yine gozlemledim bişey olmadi meyve purelerinide veriyorum elma -seftali-muz-kayisi-armut bu purelerden yiyor bu aralarda yogurt corbasi yapiyorum ondan veriyorum oda besleyici oluyor suan tam olarak kocaman bi kase yiyemiyo ama küçük kavanozlara dolduruyorum onu yiyor
Mehtap-37 Yoğurtlu terbiyeli şehriye çorbası verebilirsiniz içine tavuk suyu koyuyorum ben güzel oluyor un çorbası- yulaf ezmesi içine meyve katarak verebilirsiniz sebzeleri buharda haşlayıp ezip yoğurtla karıştırıp veriyorum oğlum yoğurdu çok seviyor 🤭
Olimbonii Yusufhamza71 Evet ama şöyle suan mevsimi olmayanlari aldim mesela kayisi seftali hazir aldim elma armut muz evde kendim verdim sadece disari cikarken ihtiyacim olursa marketten elmalı muzlu aliyorum o kadar
Emineee1234 Olimbonii özür dileyerek yazıyorum dışardaki hazır mamalar gerçekten çok zararlı 6 buçuk aylık kızım var benimde yazın taze meyveleri hazırlayıp kavanozladim şimdi de yogurtlarina katıp yediriyorum şuan yaz meyvelerinin tazesini bulmanız zor fakat mevsim meyvelerinden elma armut vs.rendeleyip yogurtlarina katıp verebilirsiniz hazır mama kullanmaktansa
Olimbonii Emineee1234 mevsimi olanlari evde veriyorum zaten onlari almiyorum sebzeyide ayni sekilde evde veriyorim ama hero baby icindekilerde katki oldugu yazmiyo yani zararli bişey yok içinde hiç bazen dışarı cikarken alıyorum veriyorum araştırıyorum bisey alirken oğluma ama icinde zararli bise görmedim hiç
Emineee1234 Olimbonii kavanoz mamalar genellikle zararlı diye önerilmiyor benimki sadece bir fikirdi tercih sizin iyi günler
Egehnsmom Olimbonii valla zararlı olsa Alman hükümeti yasaklardı satışını kendi ülkesinde bütün çocuklar yiyorlar kuzenlerimin hepsi koca koca çocuk oldu hepsi de sağlıklı ,ben de arada bir veriyorum
Olimbonii Emineee1234 içindekiler kısmında katki varsa zararli evet ben arastirarak alıyorum teşekkür ederim