minikkkbebegiimm Mama kullanıyoruz doktorumuz ek gıdaya geçti Kabak patates havuç yoğurt verdim şimdi meyvelerdeyiz muz verenilir miyim?
Tbmrc minikkkbebegiimm muz biraz ağır bir meyve bence kabızlıkta yapabilir yine siz biliyorsunuz ama bence biraz daha bekleyin
AdAyza minikkkbebegiimm kabız yapmaması için armut püresiyle muzu karıştırıp verebilirsiniz ama tabi doyurmak için değil de tadımlık olacak şekilde vermelisiniz
SumeyraErva minikkkbebegiimm buyuk sulu bi armut cesiti varya onunla karistirip veriyodum ben muzu kabiz yapmiyodu denemek lazim ama eger kabizlikla cok sorun yasiyosaniz biraz daha bekleyin muz icin elma armutla baslayin bi sure
Kudi bebeğinize ilk gıdalarını verirken birden fazla yiyecegi karıştırmadan vermenizi öneririm. ornegin tek muz tek armut gibi. az miktarda muzu yedirin ve bebeginizi takip edin. rutin kaka alışkanlığının dışında birsey gozlemlerseniz kabızlık gibi o zaman muzu kesin baska meyveye gecin. duruma gore zamanla muzu diğer gidalarina azar miktarda karıştirarak verebilirsiniz. böylece bebeginize neyin dokundugunu neyin iyi geldigini de rahatlikla anlayabilirsiniz. beslenme düzenini bu sekilde olusturabilirsiniz.bebegim 5 aylik şu an şeftali armut üzüm veriyorum. muzu denedigimde kakada katılaşma oldu bu yüzden bikac gunlugne kestim uzun araliklarla daha az miktarda vericem.
Kudi ayrıca meyve süzgeci ilk gıdaya geçiş surecinde müthiş yardımcı. hem emme hem cigneme refleksini geliştiriyor hem de bebeğiniz kendi kendine yiyeceğini tutmayi kontrol etmeyi ogreniyor