Ceydizen şimdiden ufak yarım çay kaşığı gibi tadımlar yaptırabilirsin canım 6. Ayda hemen red yaşamasın bebek diye.
Kendimden örnek vereyim sana da fikir olsun.
Benim bebeğim 7 de uyanır ve emmek ister hemen. Uyanır uyanmaz emdirir bir güzel karnını doyuruyorum sonra aradan 1,5 saat geçtikten sonra 1. Uykusunu uyur. Saat 8:30, 9 gibi. 1 saati geçerek uyanır. 10-10:30 gibi. Bu Arada da bebeğim acıkmış oluyor sabah 7’de yediği için. Patates havuç vs. O gün ne yedirmek istersem (bu arada biz 9 aylığız, ama size 6. Ayda yaptıklarımdan bahsediyorum.) hazırlıyorum mama sandalyesinde oturuyor oluyor bebeğim bu arada. Sonra sağında solunda dikkatini çekecek oyuncak vs. Ne varsa kaldırıyorum. Yemekten başka bir şeye odaklanmasın diye. Ben blw yöntemi ile yedirmiyorum, kendim kaşıkla yediriyorum. Sonra onu zorlamadan bir kaşık veriyorum ki Bir kaşık dolusunu tabi ki ağzına almıyor ucundan deniyor. Bekliyorum çünkü ilk kez böyle bir şey ile karşılaşıyor öğürme kusma tiksinme tükürme ya da sevip yemeye çalışma gibi her şeyle karşılaşabilirsin. Bir çay kaşığını bekleye bekleye onu zorlamadan ağzındaki yutmasını beklemeden diğer lokmayı vererek değil ona müsade ederek yediriyorum. Ve bitti ilk öğün. Aslında bunlar öğün gibi değil tadım. Kendini asla şartlama yesin yemedi neden yemedi kustu vs. Diye. Kafasını çevirdiği ağladığı istemediği anda yedirmeyi bırak. Onu zorlama.
Karnını tam anlamı ile doyurduktan tam 3 saat sonra yedir demişti bize doktorum, ne çok aç olmalı nede tamamen tok. Ana öğünü yine anne sütü ya da mama ek gıda sadece tadım. Sen eğer 1 öğünde başlayacaksan günde ona kendin karar ver sabah kahvaltı şeklinde olabilir öğlen olabilir ya da öğleden sonra ne zaman vermek istersen bebeğine. 2 öğün yapacaksan sabah ve öğleden sonra şeklinde olabilir. Ama emzirmen emzirme sıklığın yine aynı devam.
Bir de naçizane tavsiyem şimdiden internetten ilk yardım videolarına bakabilirsin. Çünkü yediği şeyin boğazına takılma tiksinme anımda kusma gibi durumlarda gerçekten insanın eli ayağına dolaşıyor öyle durumda sakin kalıp ne yapacağını bilmek seni de bebeği de rahatlatır