Mervetahir 2 yaş oğlum 84 cm çıktı sağlık ocağı hiç sallamıyor birşey demedi internetten bakıyorum en düşük 88 olmalı diyor gören herkes de çok kısa diyor ne yapmalıyım doktora götürmeli miyim hangi bölüm bakar bir ilaç vs verilir mi bunun için
Esrataluy Mervetahir iyide 4 cm için mi sıkıntı yapıyorsunuz ? Anlamadım yani boy zaten genetik oluyor çok büyük bir gerilik olsa zaten söylerler
BuzluKahve Mervetahir Uzman çocuk doktorundan randevu alın siz, o gerekliyse endokrine yönlendirir. Ama özele gidecekseniz direkt çocuk endokrine de randevu alabilirsiniz.
Mervetahir Esrataluy boy persentilinin en düşüğünden bile daha düşük görünce evham yaptım. Sağlık ocağındaki ebe kendi ebemiz değildi o yokmuş buda ayak üstü ölçtü yazmadı bile yani o yüzden onu pek ciddiye alamadım. Çevremden de sürekli arkamdan söylüyorlarmış çocuğu çok kısa diye böyle duyunca da üzülüyorum açıkçası o yüzden takviye bir şey varsa elimden gelen yapabileceğim sormak istedim buraya
Mervetahir Dondurmalikahve hangi bölüme randevu almam gerekiyor çocuk gelişim diye bir alan var çocuk hastalıkları ve sağlığı diye bir bölüm var çocuk gelişimi bölümüne mi almalıyım
Dondurmalikahve Mervetahir Çocuk sağlığı ve hastalıkları ilk önce gerekirse alt dallara yönlendirir önce kan değerlerine bakar
Asl90 Mervetahir bence gayet normal boyu 88 ortalama bence. Boy genetik biraz baba çok etken. Yinede endişe ediyorsanız doktora götürün gerekli görürse argivit surup verir
Mervetahir Asl90 baba 1.75 boyunda anne tarafı daha da kısayız . Yani çok bir beklentim yoktu açıkçası bizim gibi olurlar diye düşünüyordum ama insanlardan sürekli gelişmemiş çok kısa vs duydukça insan stres oluyor
Adaaa_ Mervetahir kendin ölç baktın hala persentile göre kısa o zaman Bi doktora gidersin.ben bağışıklık için zühre ana Kids almaya gittim eczaneden o yokmuş bana argivit class önerdi. Hem iştah açar hem boy uzar. Bize dua edersin dediler. 1 haftadır içir iyorum bakalım. Paylaşırım işe yararsa. Benimki 26.5 aylık
Asl90 Mervetahir hiç kafanıza takmayın insanlar hep bir takılacak nokta buluyorlar kilolu olsa iri olsa ay bu çocukta obez olacak derlerdi. Boyu ayına uygun işin özü hiç takılmayın bu duruma
3yasakadarsifirekran Mervetahir Çocuk dr götür istersen rahat etmek için sağlık ocağı çünkü eksik ölçüyor tam ölçmüyor . Ama biraz genetik boy uzunluğu
Mervetahir Dondurmalikahve şimdi baktım bakılmış normal çıkmış değerleri ferritin ve d vitamini eksik çıkmış
Mervetahir Adaaa_ İnsAllah işe yarar bende goturucem doktora ona göre argivit alırım çok söyleyen oldu gece yatmadan içerse boy uzatmaya sabah içerse iştah açmaya yarıyormus galiba. Siz de faydasını görürseniz bana bilgi verir misiniz
Almir__alp Mervetahir trambolin her eve lazım kesinlikle kenarları korunaklı olanlardan alın mutlaka ziplasin bol bol hem enerjisi de azalır yumurta balık (somon / çipura, levrek) kırmızı et çocuğa çok iyi geliyor
Mervetahir Almir__alp o kadar sakin o kadar akıllı biraz da korkak bir çocuk ki salıncakta bile hızlı sallasam korkar yükseğe kaldirsak ağlar hemen oturduğu yerde kalemlerle oynar oyuncaklarıyla oynar hiç öyle erkek çocukları gibi hoplasın zıplasın hiç yapmıyor resmen yaramazlık yapsın diye ben zorluyorum artık trambolin de alsak korkar ondan😬
3yasakadarsifirekran Mervetahir bizimde hep eksik ölçüyorlar gittiğimizde misal aşı için gitmiştik o zaman ölçtüler 1 hafta sonrada devamlı kontrole gittiğimiz hastaneye gittik orda 2 cm daha uzun çıktı.Kiloda bile üstündekilerle tartıyorlar