Ecemavi
Merhaba anneler, kizim 5 bucuk aylik ve woombie kundakla uyuyor hala, artik biraktirmak istiyorum ana onsuz yatirinca da elleriyle yuzunu ovusturarak kendini uyandiriyor, var mi bir tavsiyeniz yoksa kundakla yatirmaya devam mi edeyim sizce?
Aylingneess
Bende şuracıkta bekliyim
Mrvctnky
Canim bu postu bend defalarca actim kizim 6 bucuk aylik dogduggundan beri kundakla uyuyo ve asla elleri acik uyumazdi zaten uykusu az diye cesaret edip te kundaksiz uyutmuyodum bu ay inat ettim ve alistiricam dedim sonucta bebek bu okdr elleri acik uyuyan bebekler var dedim ve kundaksiz salladim ayagimda tabi 1 saat salladim sonunda uyudu ama.10 dk snra elleriyle yuzunu ovusturup uyandi pes etmedim kaldirdim tekrar uykusu gelince yine kundaksiz salladim bu sefer yarim saat uyudu ve yine elleryle uayndirdi yine kaldirdim ve aksam yine denedim bu sfer 1saat uyudu ve o 1 saat icinde defaalrca elleriyle yuzune dokundu sicradi ama geri uyudu o gecede kundaksiz yatirdim ve sabaha kdr daha rahat bi sekilde saga sola donerek uyudu artik kundak yapmiyorum ve elleryle kendini uyandirmiyo sadece 1 gunumu aldi biraktirmak sonunda elleri boslukta uyumaya alisti benimde en buyuk sorunum buydu ama cesarte edip dene uyudugunu alistugini goruceksin
Mrvctnky
Canim bu postu bend defalarca actim kizim 6 bucuk aylik dogduggundan beri kundakla uyuyo ve asla elleri acik uyumazdi zaten uykusu az diye cesaret edip te kundaksiz uyutmuyodum bu ay inat ettim ve alistiricam dedim sonucta bebek bu okdr elleri acik uyuyan bebekler var dedim ve kundaksiz salladim ayagimda tabi 1 saat salladim sonunda uyudu ama.10 dk snra elleriyle yuzunu ovusturup uyandi pes etmedim kaldirdim tekrar uykusu gelince yine kundaksiz salladim bu sefer yarim saat uyudu ve yine elleryle uayndirdi yine kaldirdim ve aksam yine denedim bu sfer 1saat uyudu ve o 1 saat icinde defaalrca elleriyle yuzune dokundu sicradi ama geri uyudu o gecede kundaksiz yatirdim ve sabaha kdr daha rahat bi sekilde saga sola donerek uyudu artik kundak yapmiyorum ve elleryle kendini uyandirmiyo sadece 1 gunumu aldi biraktirmak sonunda elleri boslukta uyumaya alisti benimde en buyuk sorunum buydu ama cesarte edip dene uyudugunu alistugini goruceksin
Uzunkirpik1728
Arkadaşın anlattığı da güzel yöntemmiş ve daha kısa sürer alışması ama ben bebeğimi müslin ile sarıyorum ve uykusunda hareket ederken haliyle gevşetebiliyor hatta bazen komple içinden çıkıyor güçlendiği için ve biraz daha hareket edilebilir kılıyor kundağını ve uykusunda da tek elini çıkartıyor çok rahatsız etmiyor kendini sonra bi bakıyorum diğer elini çıkarmış oluyor ama uyandırmıyor kendini..yani mantık şu kundağı biraz daha hareket edilebilir yapıp hareket halinde de uyumayı öğrenmiş oluyor ama yavaş yavaş.. bebeğim 3 aylık oldu ve bende doğduğundan beri kundaklıyorum böyle böyle bırakırım diye düşünüyorum .. aslında 6 aya kadar kundağa izin veriliyor diye biliyorum