barlastrtl Kizlar bebegim bugün 2 aylık. Sadece sık sık emziriyorum mama yok. Sağ göğsümün ucu yara olmuştu ama simdi gecti kabuk bağladı. 2 gündür feci sağ göğsüm ağrıyor. Agri böyle girip çıkıyor cok canımı yakıyor. Surekli masaj yapıyorum. Sağabilirsem sağıyorum ama geçmiyor. Bunun sebebi neden olabilir. Mastit olmaktan cok korkuyorum. Ve ben okadar sık emziriyorumki surekli gogsumde bebegim. Hani aralikli emzirsem süt birikir anlarım ama bu kadar sık emzirmeye neden bu agri var. Zamaninda Yaradan enfeksiyon kapmis olabilir mi. Basına gelen varsa yazabilir mi
Almir__alp barlastrtl göğüs ucuna yara olunca sarı kantaron yağı sur mutlaka göğüse de sıcak kompleks yap full duş soğuk kompleks sütü keser sıcak kompleks kanalları yumuşatır elinle masaj yapmalısın
Mybabym-aras barlastrtl doktora git benimde başıma geldi. Süt dolmuştur dedim. Mastitse bile kendim tedavi etmeye çalıştım. Üşüme titreme ve ateş varsa enfeksiyon var demek onlar olmadığı için ben evde duşta ovdum sütümü sağdım sıcak havlu koydum. Bana mısın demedi bazen yırtılacakmışçasına bi ağrı bazen iğne batıyormuşçasına bi ağrı Allah düşmanımın başına vermesin. 1 ay boyunca her yolu denedim geçmeyince Doktora gittim süt birikintisi , kistler , kitleler , ve kireçlenme var dedi yapılabilecek hiçbirşey yok dedi 3 ayda bir kontrol ve bebeği sıksık emzir dedi. Bence sen benim yaptığımı yapma doktora git.
Ucansupurge barlastrtl gogusunun ağrıyan kısmında kızarıklık, sıcaklık varsa senin ateşin çıkıyor ve titriyorsan, kolunu kaldırmakta güçlük çekiyorsan mastıt. Sadece ağrı varsa kolunu kaldiramiyorsan. Meme boşalınca rahatlıyorsan doluluktan. İlk 3ay kontrolsüz süt üretimi oluyor bebek doyacak kadar emsede daha fazlası üretiliyor. Sağım yapmadan ılık bir duş veya memeye ılık bir havlu koy kanallar güzelce açılsın sonra sağım yap 🤗
barlastrtl Bu arada ağrının baslayacagi gun eşimin zoruyla cok sut yapıcı şeyler içmiştim. Humana cayi, sahlep, süt, kefir, incir. Hepsini ard arda ayni aksam ictim yedim. Sonra gece bu agri başladı. Bugun 2. Gun hala gecmedi. Sebebi bu olabilirmi
Mlkhrn barlastrtl sebebi mastit de olabilir ama doluluktan da olabilir. Bebek emse de tamamen boşalmadığında dolmuş olabilir. Duşta sıcak suyun altında masaj yapıp sağım yapmanızı öneririm. Benim de oldu daha önceki ağrılar gibiydi. Antibiyotik falan kullanmıştım. Ama bir keresinde de doktor sadece doluluk var enfeksiyon yok sağım yap dedi. 3-4 günde anca geçmişti ağrısı
barlastrtl Almir__alp yara cok sukur gecti ama kabugu duruyor. Acaba o kabuktan dolayı süt yeterli çıkmıyor olabilir mi bebek emerken
barlastrtl Mybabym-aras ayni tarif ettiginiz gibi batma agri sızı cok fena. Dusta ovdum simdi, bebegi zaten sık emziriyorum emzik gibi kullanıyor beni yani ona ragmen neden oldugunu anlamadim. Bugunde gecmezse yarin doktora gidicem. Bunun icin hangi bölüme gitmek gerekiyorr
Almir__alp barlastrtl ben yıkamadım organik olduğu için ama içim rahat etsin dersen pamgu ıslatıp silebilirsin hem kabuğu da almış olursun
barlastrtl Ucansupurge gecen gun bi kizardi sonra gecti. Simdide sadece agri oluyor giriyir çıkıyor, insallah doluluktandir, yani bu kadar sık emzirmeye mastit olursam aferim bana 😪
Ucansupurge barlastrtl Cok fazla memeyi sıkmak,dar giyinmekte mastıt yapıyor canım. 3-4kere mastıt oldum sürekli emzirip emzirmeden sonra sagdigim halde 😅
barlastrtl Ucansupurge 2 aydir sudyen takmiyorum aslinda 🙂 bugun antibiyotige basladim mastit degilmis bakalim insallah gecer ya