Nurtanem Kızlar doğum günü için yoğurtlu fellah köftesi yapıcam ama çok el oyalayıcı olduğu için bikaç gün önceden yapıp buzluğa atmak istiyorum. Buzluktan çıkınca şeklinde tadında bi değişim olur mu? Yapıp buzluğa attınız mı hiç atılıyor mu?
Maviii2 Nurtanem yoğurtlusunu bilmiyorum ama yoğurup şekil verip attık yapacağımız gün haşlayıp soslamak kalıyordu öyle deneyebilirsiniz
Monimommm Nurtanem yapin tepsiye tek tek şekli bozulmadan koyun o gün çıkarıp direk haşlayın pişirin yogurdunu katıp servis ederseiniz nefis yemek tariflerin den yapıyor um ben tadının degisecegini sanmıyorum normal köfte yemeği için köfteyi yapıp buzlukta bekletip poşetli yorum ben sonra çıkartıp direk suda haşlayıp sosunu suyuna katıp pişiriyorum güzel oluyor
Annemkuzum12 Nurtanem buzlukdan cikarinca bulgur oldugu icin suya girince pilaca donuyorr 2 3 kere denedik olmuuor yanii Gece yapip buzdolabina atip sabah kalkip haslayabilirsinizz
ballikekim Nurtanem ben buzluğa hep atarım ama unlayıp koyarım. Biraz da sert bir köfte yaparsanız hiçbir şey olmaz. Dağılanlarda oluyor arada ama çok azı dağılıyor.
Nurtanem Monimommm teşekkür ederim cevabınız için. Buzluktan çıkarınca çözünmesini bekleyecekmiyim peki yoksa çıkarıp direk haşlayayım mı
Monimommm Nurtanem direk haşlayın hatta pisirevek Zaman çıkarın ben sulu köfte yemeği yaparken öyle yapıyorum
mombunny Nurtanem merhaba, eğer köftenin hamurunu iyi ayarlarsanız yani iyice birbirini tutan bi hamur yaparsanız bişey olmuyor ben hep yapıyorum. Yuvarlayıp haşlıyorum süzüyorum iyiice süzülünce buzdolabı poşetlerine koyuyorum.
Nurtanem mombunny haşlanarak atılacağı aklıma gelmemişti. Ben haşlamadan şekil verip atıp çıkarınca haşlamayı düşünüyodum. Haşlı halde buzluğa girince tadı değişmiyor mu çözdürmeyi nasıl yapıyosunuz çözülürken birbirini ıslatmaması için
sumeyye2201 Nurtanem Buzluğa hiç atarak yapmadım ben ama dediğiniz gibi çok oyalayıcı zaman alan bir yemek birşey olacağını sanmıyorum buzluğa atmak daha mantıklı böyle zamanlarda
mombunny Nurtanem tadında hiçbir değişiklik olmuyor. Ben salça bol soğan kavurup 1 çay bardağı su ekleyip donuk köfteleri içine atIyorum ocak en kısıkta oluyor kendi kendine yumuşuyorlar zaten . Ama yoğurtlu nasıl yapılır bilmiyorum