Ekinveannesi Medya123 Instagram’da bebek rehberi diye bir sayfa var. Onun oğlunda da vardı düzenli egzersiz yaptırarak geçirdiler. Şimdi 7 aylık sanırım oğlu boynunda hiç bir eğrilik yok. İsterseniz bı bakın hatta yazarsanız konu hakkında bilgilendirebilir sizi.
[silindi] Medya123 öncelikle çok geçmiş olsun . Benim bebegimde de vardı tortikollis boynunun bir tarafı eğikti ama kist falan yoktu doğumda zorlanma olmuş diye öyle olmuş dedi doktorumuz tabi biz 2 aylıkken farkettik hangi hastalık okursa olsun erken tedavi şart Bir diğeri ise tortikollisin bütün egzersizleri bir değil burda böyle yaptım söyle oldu diyen kimsenin dediğini yapmayın çünkü bebekte kist de olabilir veya sadece kas kısalığı olabilir bunu doktordan başkası bilemez Evet fizik tedaviyle düzelen bir hastalık ama düzenli hareketler yapılırsa. Tez zamanda iyileşir inşallah bebeğiniz 🫶🏻
Mavis34 Medya123 45 gün fizik ve evde sürekli egzersizle tamamen düzeldi ama kist vs yoktu sadece sgm kası kisaydi
Alismomm Merhaba, benim oğlumda da aynı problem vardı. Düzenli olarak hareketlerini yaptırdık şu an 11 aylık başındaki bir tarafa eğiklik düzeldi.
Rozinde Alismomm merhaba kaç ml di kaç ayda düzeldi bilgi verir misiniz benim de bebeğimde vardı 3 aylıkken farkettik 2 ay tedavi yaptık şimdi usg de sorun çıkmıyor düzeldi ama arada hal başını eğiyor bir hafta sonra düzeliyor geri bir hafta sonra tekrar eğiliyor
Rozinde Arkadaşlar bu konuda kim ne biliyorsa yazsın bilgilenelim bende bildiklerimi yazarım mesela hangi hareketler yapılınca daha çok fayda sağlıyor ben iki fizikçiye götürüyordum ikisi de farklı yöntem uyguluyordu
Rozinde Mesela doktor evde yap derlerse bence evde kendi başınıza yapmayın çünkü olmuyor mutlaka bü terapistten yardım alın
Ertugrulnannesiii merhabalar benim oğlumda da vardı 2 aylıkken başlamıştık fizik tedaviye ve geçti çok kısa sürede. egzersizleri ihmal etmeyin geçicidir geçmiş olsun 🤍
Rozinde Ertugrulnannesiii merhaba Gecmsine ragmen arada basını yine de eğer miydi mesela bizim ili gündür yine bi eğiklik var. Ama sonuçlarımız temiz
Ertugrulnannesiii Rozinde oda oldu bir dönem ama büyüdükçe kaslarını boynunu çok fazla kullandıkları için oda düzeliyor. hatta doktorumuz şunu bile söylemişti yıllarca bile bunu yapabilir çünkü alışkanlıktır biz yetişkinler de bile çok derin düşüncelere daldigimizda boynumuzu egeriz yada daha farklı bir eylem gösterebiliriz bu çok normal endişe etmeyin demişti.
Bentuce25 Ertugrulnannesiii merhaba bebeğim 3 aylık ultrasonda temiz çıktı ama bizimde sağa eğiklik var sizinde öyle miydi ne kadar zamanda düzeldi yada hiçbirşey yapmasakta başını tamamiyle düzelecek mi? Sizin yorumlarınızı görünce sormak istedim hakkınızı helal edin
Ertugrulnannesiii Medya123 evet bizim de öyleydi ama ağlamasına aldırmayın verilen egzersizleri aksatmayin herşey onun iyiliği için 🤍
Trilece Bebeğinde tortikolis olan arkadaşlarım bişey sormak istiyorum, bebeğiniz tortikolis olmasına 5-6 aylıkken başını tam anlamıyla dik tutabiliyornuydu, veya tummytime yaparken uzun süreli kaldırabiliomuydu