Aybers
Masaj, masaj, masaj… Ama nasıl masaj hemen anlatıyım.
1.Bebeğini emzirmeden önce mutlaka saat yönüne doğru sıcak elinle karnına masaj yap.
- Ayaklarıyla bisiklet 5 er kez hareketi yaptır ve en sonda dizlerini karnına doğru hafifçe it.
- Sen yanındayken beslenme sonrası 15-20 dakika yüz üstü yatır, ama senin kontrolünde olsun mutlaka, sürekli kontrol et rahat nefes alabildiğinden emin ol.
4.Bahsettiğim masajları mutlaka aç karnına yapman gerekiyor.
5.Yediklerine dikkat et, kendi yediğin her yemeğe biraz kimyon koy ve içebiliyorsan günde 1-2 fincan rezene çayı iç, hem gaza hem de süte çok iyi geliyor.
6.Asla ama asla bebeğinin gazını çıkarmadan yerine yatırma. O memede uyusa bile sen omzuna alıp sırtına pat pat yap en azından ağızdan da olsa gazını çıkarmasını sağla.
- Gazı olduğu halde üst üste emzirmeye devam etme, ağlıyor biliyorum ama dayan birazcık önce gazının çıktığından emin ol. Muhtemelen gazdan dolayı az ve sık emiyor. Sen 1 kere gazını güzel cıkarıp emzir sonra tekrar gazını çıkar misler gibi uyur. Gazı varken sürekli emzirerek kısır döngüye giriyorsun, emzirirken susar sonra memeyi ağlayarak bırakır ya da uyuyakalır, sonra tekrar çığlık çığlığa ağlamaya başlar.
Son olarak bu masaj olaylarında bebeğinin keyfinin yerinde olduğu anları takip et, yani bebek kendi kendine duruyor ağlamıyor aman gazı yok herhalde deyip durma asıl öyle zamanlarda daha çok masaj yapmaya çalış. Sürekli ağlarken masaj yapınca ağladıkça hava yuttukları için iyice gazla doluyorlar.
Ben neler çektim süründüm resmen bu gaz olayından, hani gece 3-4-5 te bile uyusa razıydım ama akşam bir başlıyordu ertesi gün sabah 8-9 a kadar devam ediyordu. Ben bunların hepsini tecrübe ederek yazıyorum, düzenli yaparsan sende çok görürsün faydasını. Sağlıkla büyüt inşallah miniği 🌼