Anonim9 Merhaba anneler doğum yapalı 16 gün oldu. Sol göğsüde topak topak biseyler var acaba mastit mi oluyorum?
Edanurcskn Anonim9 ya geçti mi acaba ne durumdasınız bizde 8 günlük olduk iki göğsüm taş bildiğiniz ağrıdan ziyade iltihaplanması dan korkuyorum nasıl yöntem denediniz
Deletedmom_875 Buyuk ihtimal evet. Bebeğiniz daha çok küçük ve memeyi tam olarak bosaltamiyor. Tavsiyem bebek emdikten sonra güzelce kalan sütü bosaltmaniz. Veya mochi kullanın birini emerken digerine mochi takın, sonra da tam tersini yapın.
Anonim9 Deletedmom_875 günde 2 kez sağım yapıyorum 20 dk olarak dakika az mı geliyor o halde daha uzun mu sağmam gerekiyor acaba
Deletedmom_875 Anonim9 2 kez değil de her emzirme sonrası 10-15 dk boşalt memeleri demişti bana emzirme danışmanı. Hem süt sıkılmaz hem de sutun artar demişti.
Anonim9 Edanurcskn maalesef hemen geçmiyor kaç gündür göğsümün içinde şişlikler vardı. Bugün duşta masaj yaptım sık sık o göğsümü emzirdim ve sağım yaptım. Şuan rahatladim baya. Emzirdikten sonra on dakika da olsa sağ yapacağım eğer 2 saati geçiyorsa emzirme sürem yine en az 20 dakika sağım yapmayı planlıyorum. Sürekli emzirmek yada sağmak gerekiyor bugün gözlemlediğim kadarıyla
Edanurcskn Anonim9 ben saat başı emzirmeye çalışıyorum ama sağım yapicagim sıra gelmiyor süt normalde akıyor baya pompayı sevmiyor banyoda masaj yapıyorum tariyorum saçlarıma lahana koyuyorum ama bugün 2 inci günüm inmiyor hiç emzirdikce azalıyor sonra çoğalır bebeğim 8 günlük çokta ememiyor öyle inşallah acillik olmadan geçiririz korkuyorum ya
Anonim9 Edanurcskn emzirdikce azalıyor evet ama emzirmezsem yada sagmazsam çoğalıyor. İnşallah mastit olmayız bende çok korkuyorum 😔
Umtays Sürekli sağın boşaltın dolup da memede kaldığında sıtma yapıyor ve dayanılacak gibi olmuyor ağrısı da günlerce geçmiyor kesinlikle 1-1,5 saatte bir sağın