Oelif Bebeğim 50 günlük. Sanırım laktaz intoleransı var. İnek sütü ve türevlerini tükettiğimde huzursuz oluyor, gazı oluyor. Laktaz intoleransı olan bebek annesi var mı? Neler yapıyorsunuz? 2. Ay kontrolünde doktora danışacağım ama varsa sizden de öğrenmek isterim.
Neseelii Oelif benim bebeğimde laktoz into… var diyet yapmıyorum enzim içeren damla kullanıyorum.. laktoz intoleransı yaşayan bebeklerde sütün içinde ki laktozu sindirememe sonucunda gürültülü kaka ishal zamanla bağırsak tahriş olduğu için kan çıkıyor..
Busrakyr Oelif bebeğim 5 ayı bitti neler çekiyoruz. Yüzünde boynu gögsü egzama Sma kullanıyorduk süt ürünlerine alerjisi çıktı vp1 e geçtik raporlu içmedi kustu reddetti şimdi aptamil verdi denicez inşallah içerde buna rapor çıkaracak Diyette yaptım 3 ay 4ncü ayda memeyi reddetti bıraktı
Tatli_Bir_Anne_ Umarım yoktur varsa işiniz çok zor gerçekten. Diyet yapıyorum 1.5 aydır, 3 aydır da bu sıkıntıyla cebellesiyoruz, zerre kadar yol katedemedik
Oelif Tatli_Bir_Anne_ laktaz enzimi takviyesi diye bir şey duydum. Bilginiz var mı? Bir de sizin bebeğinizde nasıl belirtiler vardı?
Neseelii Tatli_Bir_Anne_ laktoz anne sütünün kendisinde de var olan bir şey eğer anne sütü alıyor ise diyet işe yaramaz canım.
Tatli_Bir_Anne_ Oelif o denilen şey damla oluyor. Çok mühim bisey değil ben pek faydasını görmedim açıkçası. Gürültülü kaka, hareketli bağırsak, sürekli ağlama ve huzursuzluk, emerken çırpınma, egzema, mukuslu kakavs vs
Tatli_Bir_Anne_ Aysegul93 keşke tek tedavisi o olsa, doğduğundan beri kullanıyoruz bir faydasını goremedik
Aysegul93 Oelif gürültülü mukuslu ishal gibi günde 7 8 kere kaka yapardı ve kilo alımı cok azdı hep. Ve beslenir beslenmez hemen kaka yapardı. Gazlı bebek değildi. 4.ayına kadar takip ettik düzelmedi önce alerji dedi cocuk doktoru alerjiye yönlendirdi orda alerji değil laktoz intoleransı diye cocuk gastroya gittik kakasndan tahlil yapıldı orda cıktı. Relaktaz damla evet biraz fayda etti. Ama ek gıdaya geçince kakası normale döndü şimdi 12 aylık zayıf bir çocuk damlayı da bıraktım hala yoğurt flan yediğinde günde 3 4 yapar bazen kabız olur nadirdir kabızlık yaşamaz hiç.
Oelif Aysegul93 bizimkinde kabızlık kilo kaybı yok. Hatta normalin iki katı kilo alıyor sadece anne sütüyle. Diyet yapmayınca belirtiler devam etti mi?
Oelif Tatli_Bir_Anne_ Tatli_Bir_Anne_ egzama dışında söyledikleriniz bizde de var. Ağzının yanlarında arada sırada döküntü oluyor. Bu söyledikleriniz sürekli mi? Yani her kakası gürültülü mü bağırsaklar hep mi hareketli mesela? Bizim sürekli olmuyor bu söyledikleriniz.
Aysegul93 Oelif laktoz herşeyde var neredeyse diyet öneremeyiz demişti doktorum. Belirtiler hep vardı ya damlaya rağmen
Oelif Tatli_Bir_Anne_ süt ürünleri tükettiğimde bizimkinin gazı daha fazla oluyor sanki. Gün içinde de daha huzursuz oluyor normalden. Gürültülü kaka bizde de var ama rahatsız edici bir şey değil. Onun dışında bir de döküntüler olabiliyor özellikle yüzünde. Bir şeylere vücudu tepki veriyor gibi.
Tatli_Bir_Anne_ Oelif benimkisi aşırı rahatsız edici boyuttaydı. O nedenle özelden fakülteye kadar hala doktor doktor geziyorum. Bu kadar rahatsız edici olmasaydı asla peşine düşmezdim. Diyet yapmak iyi bisey değil hem bebek hem anne adina
Tatli_Bir_Anne_ Neseelii laktozsa ne yapılıyor? Bana süt alerjisi denildi, 1 aydır sıkı diyet yapıyorum hiç ilerleme yok. Kabız oldu bide çocuğum. Ben artık alerji olduğunu düşünmüyorum
Neseelii Tatli_Bir_Anne_ canım eğer işe yaramadıysa büyük ihtimalle laktoz hassasiyeti vardır, bende bir ay diyet yaptım süt alerjisidir diye ama değilmiş başka bir doktora gittik laktoz intoleransı dedi alerji ile şikayetler çok benzer o yüzden birbirine çok karıştırılıyor , sadece alerjide ayrı olarak ciltte egzama tarzı şeyler de olabiliyor, eğer mama ile besleniyorsa laktozsuz mama ama sadece anne sütü ile besleniyor ise laktaz enzimi içeren damla kullanabilirsiniz her emzirmeden önce kullanıyoruz ishal geçti mukuslu kaka azaldı.. laktoz intoleransının sebebi laktaz enzimi eksikliğinden dolayı sütte bulunan laktozu sindirememesidir..bunun sonucunda ishal yeşil kaka gürültülü kaka gaz her emme sonrası kaka yapmasıdır.