snmg Merhaba sevgili annelerim, oğlum 54 günlük ve gündüz uykularına zor dalıyor. Sizce emzik kullansam uykuya dalışını kolaylaştırır mı? Ayrıca emzik kullanmamızın meme reddi gibi bir durumu olur mu? Tecrübeli annelerimden fikirlerini bekliyorum. 😊
4ocukannesii snmg Merhaba 4 aylik ikizlerim var bende 60 gün vermedim sonraları zorlanmaya başladım uykuya zor dalan bi kızım var emzigi sadece uykuya dalarken verdim dalınca aldım şimdi alıştılar emziriyorum emzigide ağzına verince uyuması gerektiğini bilip uyuyorlar zaten bu süre emip geri çıkartıyor uykuda ama ben ağladı diye emzik vermedim sadece uykuya geçiş de verdim bu arada mama da veriyorum yani biberon kullanıyoruz meme redde yaşamadım bu yüzden tecrübemi paylaşmak istedim
Rumeysaerva snmg kızım hiç emzik tutmamıştı zaten tr de hemşirelerde doğunca verdirmiyor ama oğlumu almanyada duğurdum emzirdikten sonra ebeye sorsum verebilirsin hiç bi sorun olmaz dedi bende verdim meme reddi olmadı emziğide ilk iki ay uyuturken veriyordum sonra kendisi istemedi bıraktı 5 aylıkken tekrar 2 hafta uyurken aldı sonra yine istemedi artık 8 ay 4 günlük 5 aydan beri hiç almıyor en azından uyurken almadını isterdim gerçekten ama almıyor malesef
Gulbiye snmg ilk kızıma emzik vermedim ama hiç emmedi ikinci kızıma doğdu andan itibaren emzik verdim hatta 4 gün mamayla beslendi hiç meme reddi yaşamadım 3 ay emzirdim sütüm olsa dahada emecekti yani emecek olan cocuk emiyor emzikle alakası yok
ecrinn123 snmg verebilirsin tabiki ben 20 günlükken vermiştim meme reddi gibi bir sıkıntı da yaşamadım
snmg 4ocukannesii paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben de sizin gibi yaparım hem bir nevi uyku rutini de olabilir emziği alınca uyuması. Hangi emziği kullanıyorsunuz peki şu an?
snmg Rumeysaerva evet ilk ay emzik vermeyi önermiyorlar. Anne bebek meme ilişkisi tam kurulsun diye. Biz bir ayı geçtik artık verebilirsin dediler ama arada kaldım ben de bir tarafım vermek istiyor uykuya geçişimiz çok zor çünkü kolaylaştırır diye düşünüyorum. Ama bir yandan da meme reddi olur mu acaba diye korkuyorum. Ayrıca sonrasında emziği bıraktırmam da zor olur mu diye de düşünüyorum
snmg Gulbiye emziği ne zamanlar veriyorsunuz peki bebeğinize? Sürekli ağzında mı yoksa uykudan uykuya mı veriyorsunuz?
4ocukannesii snmg wee marka yarım damak kullanıyorum evet dediginiz gibi zamanla alışkanlık haline geldigi için uykuya dalmalari daha kolay oluyor